ΕΛΛΑΔΑ

Ζουράμπ Πολολικασβίλι: Εμβόλια και πράσινο πιστοποιητικό θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τουρισμού

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Με ικανοποίηση και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του τουρισμού μετά την πανδημία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία 16 Υπουργών και Υφυπουργών Τουρισμού, καθώς και εκπροσώπων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Μέσα από τη Συνάντηση αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της χάραξης κοινής πολιτικής μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για τη διασφάλιση του τουρισμού και την ασφάλεια των ταξιδιών.

Η επανεκκίνηση του τουρισμού παγκοσμίως είναι η μεγάλη πρόκληση του 2021.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός συνιστά προτεραιότητα αιχμής.

Με στόχο την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity APEX της Celebrity Cruises, το Συνέδριο «Βιώσιμος Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες μετά την Πανδημία COVID-19», όπου ανακοινώθηκε η σύσταση του πρώτου Παρατηρητηρίου Παραθαλάσσιου και Θαλάσσιου Τουρισμού για την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία και υπογράφηκε από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Τη δεύτερη μέρα των εργασιών στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity APEX, o κ. Πολολικασβίλι μιλώντας στο CNN Greece τόνισε τη σημασία των εμβολιασμών και του πράσινου πιστοποιητικού:

«H βιομηχανία του τουρισμού άλλαξε κι αυτή τρόπο σκέψης όπως έχετε δει η ανάκαμψη ξεκίνησε υπάρχουν ήδη πολλά και θετικά νέα όπως για παράδειγμα η διαδικασία εμβολιασμού και το πράσινο πιστοποιητικό


Πιστεύω ότι αυτά είναι δύο εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τουρισμού με έναν γρήγορο και υπεύθυνο τρόπο. Και φυσικά με έναν βιώσιμο τρόπο η βιωσιμότητα είναι πάρα πολύ σημαντική στην δεδομένη χρονική στιγμή που όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή και νομίζω ότι είναι και μια ευκαιρία να αναπτύξουμε ξανά τον τουρισμό μπαίνουν βιώσιμο τρόπο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ