ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ερυθρός Σταυρός μοιράζει νερό και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους τις ημέρες του καύσωνα

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Για μία ακόμη φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, βρέθηκε κοντά στους πολίτες της Αθήνας την πρώτη μέρα του νέου καύσωνα. Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κέντρου, προσφέροντας στους άστεγους υλική βοήθεια, τρόφιμα χυμούς, νερά αλλά και πρώτες βοήθεια καθώς και ψυχολογική στήριξη όπου ήταν αναγκαίο. Παράλληλα, το κλιμάκιο των εθελοντών του ελληνικού ερυθρού σταυρού ενημέρωνε τους άστεγους για το που μπορούν να βρουν ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες.

Επίσης, οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μοίρασαν νερά και χυμούς σε διερχόμενους πολίτες και τουρίστες.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κάλυψαν την περιοχή του Θησείου και το Μοναστηράκι, μοιράζοντας υλική βοήθεια στους δεκάδες αστέγους των δύο αυτών περιοχών.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων που γίνονται για την υποστήριξη αστέγων τις περιόδους κακών καιρικών συνθηκών και θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Μέχρι σήμερα ο ΕΕΣ έχει μοιράζει αυτό το καλοκαίρι πάνω από 1000 δέματα με είδη πρώτη ανάγκης και σταθερά σε εβδομαδιαία βάση θα βρίσκεται στους δρόμους για να υποστηρίξει την πλέον ευάλωτη ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ