ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Συγκλονιστικά πλάνα του φλεγόμενου πλοίου από ελικόπτερο

Newsroom

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε το ελικόπτερο πάνω από το πλοίο Euroferry Olympia από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου.

Σήμερα Σάββατο η πυρκαγιά εξακολουθεί και κατακαίει στο εσωτερικό του πλοίου κάνοντας δύσκολη την επιχείρηση των διασωστών που βρίσκονται στο σημείο για να εντοπίσουν τους 12 επιβάτες που θεωρούνται αγνοούμενοι, όλοι τους οδηγοί φορτηγών. Πρόκειται για επτά Βούλγαρους, τρεις Έλληνες, έναν Τούρκο και έναν Λιθουανό.

Από τους Έλληνες αγνοούμενους, ένας εξ αυτών είναι κρητικής καταγωγής, ωστόσο και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα. Κοντά στις οικογένειες των 3 Ελλήνων βρίσκεται ειδικός ψυχολόγος ο οποίος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι αδιάκοπες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας μία εξειδικευμένη ομάδα έφτασε στο σημείο προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες του Λιμενικού για τον έλεγχο της φωτιάς. Ήδη Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος. Επίσης, σε ετοιμότητα είναι και έξη κομάντο του Λιμενικού Σώματος για να επέμβουν όποτε χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένας εκ των τριών Ελλήνων που αγνοούνται, είναι κρητικής καταγωγής ωστόσο και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, επισήμανε ότι μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, το πλοίο Euroferry Olympia θα ρυμουλκυθεί σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ