ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece στις λαϊκές αγορές: Η ενεργειακή ακρίβεια «φρενάρει» τους καταναλωτές

Αλέξανδρος Γαστεράτος Αλέξανδρος Γαστεράτος - CNN Greece

Χαμηλή είναι η κίνηση στις λαϊκές αγορές, καθώς όπως εξηγούν οι παραγωγοί στο CNN Greece, η ακρίβεια στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα έχει «φρενάρει» τα ψώνια των καταναλωτών.

Όσον αφορά τις τιμές στα λαχανικά και τα φρούτα, οι παραγωγοί σημειώνουν πως έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος των αυξήσεων.

«Οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί καθόλου», λέει παραγωγός στο CNN Greece υπογραμμίζοντας δεν έχει επιβαρυνθεί ο καταναλωτής. «Τα αγγούρια πωλούνται προς ένα ευρώ το κιλό, τα κολοκυθάκια 80 λεπτά, τα μαρουλάκια στα 50 λεπτά, δεν έχει αλλάξει κάτι» λέει ο παραγωγός, σημειώνοντας ωστόσο, ότι λόγω της ακρίβειας, ο Έλληνας έχει περιορίσει τις ανάγκες του:

«Έχει περιορίσει το φαγητό για να μπορέσει να πληρώσει ρεύμα και τα καύσιμά του», σημειώνει ο ίδιος.

«Οι τιμές έχουν ανέβει σε ορισμένα πράγματα που βρίσκονται υπό έλλειψη λόγω του χειμώνα», λέει άλλος παραγωγός, συμφωνώντας πως η κίνηση έχει μειωθεί λόγω ακρίβειας.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και για εμάς και για τον υπόλοιπο κόσμο», προσθέτει.

Η κίνηση είναι μικρή, αναγνωρίζει ένας άλλος, λέγοντας πως οι τιμές κρατιούνται όσο πιο χαμηλά γίνεται.

«Εχουν ανέβει τα κόστη παραγωγής ανεξέλεγκτα, όταν ανεβαίνει η ΔΕΗ, τα καύσιμα και κανείς από το κράτος δεν υποστήριζει τον παραγωγό, αναγκαστικά δεν μπορούμε να απορροφήσουμε όλη την αύξηση που μέρος της περνά στον καταναλωτή. Οι λαϊκές αγορές είναι ανοιχτές και έχουμε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα. Δεν κάνουμε εμπόριο προϊόντων από άγνωστες πηγές και ο καταναλωτής μπορεί να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή στο τι θα βάλει στο σπίτι του, και στο γεγονός ότι παλεύουμε για τις καλύτερες δυνατές τιμές», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ