ΕΛΛΑΔΑ

«23 Ιουλίου 2018 άλλαξαν όλα»: Συγκλονιστικό βίντεο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Newsroom

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου, από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 103 ανθρώπους στο Μάτι

Χρειάστηκε λιγότερο από 12 ώρες για να συντελεστεί μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στα ελληνικά χρονικά. Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 στο Νταού Πεντέλης.

Σε διάστημα μιας ώρας και 40 λεπτών, οι φλόγες δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους.

Αρκετοί από τους κατοίκους δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους και το σημαντικότερο, πολλοί έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Το μεγαλύτερο δράμα γράφτηκε μέσα σε ένα οικόπεδο στην οδό Δημοκρατίας, εκεί που βρέθηκαν 26 άνθρωποι απανθρακωμένοι, οι περισσότεροι από αυτούς σφιχταγκαλιασμένοι.

Η ομάδα Up Stories κυκλοφόρησε ένα συγκλονιστικό υλικό από τις ώρες της τραγωδίας. «Η μέρα που άλλαξε τον μικρόκοσμό μας για πάντα», τιτλοφορείται το συγκεκριμένο βίντεο. Σε αυτό υπάρχει και μαρτυρία ανθρώπου που κατάφερε να επιβιώσει από την πύρινη κόλαση που οδήγησε σε τόσους νεκρούς και καταστροφές.

Tι αναφέρει η ομάδα Up Stories για το Μάτι:

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου του 2018.

Αρχικά ξημέρωσε μια ημέρα από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασικές καλοκαιρινές.

Ένα ασθενές αεράκι ίσα ίσα που δρόσιζε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η μέρα θα ήταν αυτή που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές μας.

Και ενώ ήδη μια τεράστια ανεξέλεγκτη φωτιά κατακαίει από της πρώτες μεσημβρινές ώρες την Κινέττα και τα Γεράνεια Όροι ξαφνικά ένα νέο μέτωπο κάνει την εμφάνιση του κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Σε χρόνους κυριολεκτικά ντετέ η δυναμική της φωτιάς έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Η φωτιά έχει πλέον αρχίσει να απειλεί κατοικημένες περιοχές και άπαντες πιάνονται κυριολεκτικά σε μεσημεριανό ύπνο.

Η φωτιά περνάει σαν σίφουνας τον Νέο Βουτζά διασχίζει σε κλάσματα την Λεωφόρο Μαραθώνος όπου έχει "χτιστεί" ένα πρώτο αντιπυρικό μέτωπο καταπίνει το Μάτι που δεν έχει προλάβει να εκκενωθεί και φτάνει μέχρι την θάλασσα.

Τραγικός απολογισμός 103 νεκροί και μια Ελλάδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι, πως και γιατί προκάλεσε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ