ΕΛΛΑΔΑ

Δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια των αστέγων στην Αθήνα

Αλέξανδρος Γαστεράτος Αλέξανδρος Γαστεράτος - CNN Greece

Μια δράση υψηλής ανθρωπιστικής αξίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης κινητό κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας βρέθηκαν εθελοντές του ΕΕΣ καθώς επίσης και επαγγελματίες νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί για να σταθούν δίπλα σε μια από τις κοινωνικά ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού, τους άστεγους.

Κατά τη δράση τους, η οποία διήρκησε ως το μεσημέρι, μοίρασαν στοχευμένα είδη ένδυσης και υπόδησης, τηλεκάρτες και sleeping bags, καθώς επίσης προσέφεραν πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον χρειαζόταν.

Όπως δήλωσε στο CNN Greece η Αρετή Κεντιστού, Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΕΕΣ, «καθημερινά με βάση τη χαρτογράφηση που έχει γίνει από την προηγούμενη μέρα, ο ΕΕΣ αναπτύσσει δράσεις ενεργητικής προσέγγισης για τους συνανθρώπους μας που διαβιούν στο δρόμο, έτσι ώστε να είμαστε κοντά τους, να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες μας και να προσπαθούμε για τον καθένα από αυτούς, επαγγελματίες κοινωνικοί λειτουργοί να φτιάξουν ένα ατομικό πλάνο δράσης και υποστήριξης, με στόχο έστω και κάποιοι από αυτούς να σταματήσουν να διαβιούν στο δρόμο, να είναι αποδέκτες των υπηρεσιών μας και να μπορούν να φιλοξενηθούν σε χώρους που προορίζονται για τους άστεγους, έστω και σε κέντρα ημέρας», σημείωσε.

Επίσης πρόσθεσε πως, «αυτή είναι μια προσπάθεια διαρκής που συνεχίζει ο ΕΕΣ καθόλη τη διάρκεια του έτους. Συνολικά έως τώρα για τη διάρκεια του συγκεκριμένου έτους, έχουμε προσφέρει και έχουμε εξυπηρετήσει με ανθρωπιστικό υλικό περί τα 3.5 χιλιάδες πακέτα, 1.680 συμπολίτες μας και στην Αθήνα και στον Πειραιά και στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα έχει αυξηθεί δραματικά, με την πανδημία να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο. Δράσεις υποστήριξης από αυτή του ΕΕΣ είναι σημαντικές αφού οι άστεγοι συμπολίτες μας πέρα από την έμπρακτη βοήθεια με ρουχισμό, φάρμακα, πρώτες βοήθειες, υπνόσακους και τρόφιμα βρίσκουν ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα αλλά και μια ζεστή αγκαλιά την οποία οι εθελοντές ανοίγουν διάπλατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ