ΕΛΛΑΔΑ

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου: Xιλιάδες κιλά σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τη θάλασσα

Λευτέρης Παρτσάλης Λευτέρης Παρτσάλης - CNN Greece

Συνολικά 19.600 κιλά απορρίμματα απομακρύνθηκαν από το βυθό της θάλασσας στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, με αφορμή τις δράσεις καθαρισμού που πραγματοποίησε η «Εναλεία» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται κυρίως για πλαστικά, λάστιχα, σχοινιά, δίχτυα και σίδερα.

Στον καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 16 Μαρτίου, συμμετείχαν επαγγελματίες δύτες του καταδυτικού συνεργείου Diver’s World, όπου με την βοήθεια ανυψωτικών μηχανημάτων, συνέλεξαν από τον λιμένα της Ιχθυόσκαλας τα παραπάνω υλικά.

Ανάμεσα στα χιλιάδες σκουπίδια που απομακρύνθηκαν από το βυθό της θάλασσας, ένα μεγάλο μέρος τους θα οδηγηθεί στην ανακύκλωση με τη βοήθεια της Antipollution SA, με σκοπό τη δημιουργία νέων προϊόντων.

«Η καθημερινότητά μας σε τέτοια μέρη, μας κάνει να πονάμε. Βλέπουμε πολλά σκουπίδια, πολλών ετών. Φανταστείτε ότι για να ανασυρθεί ένα καρότσι από το βυθό της θάλασσας, χρειάζονται δύο άτομα. Κάθε τι που πέφτει εύκολα προς τα μέσα, είναι μία ολόκληρη επιχείρηση για να ανασυρθεί από το βυθό» λέει στο CNN Greece ο επαγγελματίας δύτης, Απόστολος Καραγιάννης που συμμετείχε στον καθαρισμό του βυθού της Ιχθυόσκαλας στο Κερατσίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ