ΕΛΛΑΔΑ

Συνήγορος οικογένειας Καραϊβάζ: «Θα φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό»

Newsroom

«Είναι μια εξέλιξη που περιμέναμε εδώ και δύο χρόνια. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και στην Ελληνική Δικαιοσύνη (...) και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και άλλες εξελίξεις. Θα φτάσουμε και στον ηθικό αυτουργό» δήλωσε μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόη Παλεύα μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες το μεσημέρι του Σαββάτου (29/4), μετά τη μεταγωγή των συλληφθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Σπύρος Χαριτάτος συμπλήρωσε πως «για εμάς είναι η αρχή και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όμως επειδή πρόκειται για μια δαιδαλώδη υπόθεση, που κατά την ταπεινή μας κρίση δεν μπορεί να περιοριστεί σε δύο άτομα, ούτε σε τρία άτομα, ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έλθουν επιπλέον στοιχεία στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας και κυρίως στην κρίση και την εμπειρία των κυρίων Εισαγγελέα και ανακριτή για να φτάσουμε στον κύκλο των προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία του αείμνηστου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ».

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Χαριτάτος σημείωσε εκ μέρους της οικογένειας του δημοσιογράφου, πως αυτή δεν είναι μια εύκολη στιγμή για κανέναν.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως «σε ό,τι μας αφορά εκπροσωπώντας την μητέρα και την αδερφή του, θέλω να σας πως ότι εμείς έχουμε υπομονή, αλλά θέλουμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπου και εάν μπορούν να φτάσουν οι πραγματικές ευθύνες.Και όταν λέω όπου σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια, θέλουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να αγγίξει αυτή την υπόθεση, όποια δύναμη ή επιρροή μπορεί να έχει».

Στο ερώτημα ποια ήταν η πρώτη αντίδραση την μητέρας και της αδερφής του δημοσιογράφου, μόλις πληροφορήθηκαν τις συλλήψεις, η κ. Παυλέα απάντησε πως «ήταν συγκλονισμένες και οι δύο και η μητέρα και η αδερφή του. Πραγματικά ήταν τέτοια η συγκινησιακή φόρτιση που δεν μπορούσαν να μιλήσουν. Περιμένουν δύο χρόνια αυτή τη στίγμή».

Ο κ. Χαριτάτος συμπλήρωσε πως «για αυτές τις δύο γυναίκες η αναμονή ήταν και παραμένει αφόρητη, είναι μια ψυχολογική κατάσταση την οποία δεν μπορούμε να περιγράψουμε, αυτό όμως που κυριαρχεί και στις δύο γυναίκες και στη μάνα και στην αδερφή του, είναι η ανάγκη για ανάδειξη της αλήθειας. Πιστεύουν βαθιά στη Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ