ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντέλλος στο CNN Greece: Ενέργεια και ψηφιοποίηση είναι οι νέες υποδομές

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Η επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών για την πράσινη μετάβαση του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι το μεγάλο «στοίχημα» για τον κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο CNN Greece ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ήδη δήμος έχει μειώσει τις ενεργειακές καταναλώσεις κατά 52% και σύντομα θα φτάσει αυτό το ποσοστό στο 70%, προσεγγίζοντας τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας.

Γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς στην τρέχουσα συγκυρία η ενέργεια και η ψηφιοποίηση είναι οι νέες υποδομές.

Για το σκοπό αυτό ο δήμος έχει αξιοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, συνδυάζοντας την ενεργειακή αναβάθμιση με την ψηφιοποίηση των υποδομών της περιοχής.

Παράλληλα, όπως τονίζει, μολονότι χρειάστηκε να διαχειριστεί τα θέματα τριών πόλεων σε μία, μετά τη συγχώνευση της Βάρης με τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, η εικόνα της πόλης βελτιώνεται.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά του βήματα και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρει πως «το όραμά μας είναι να ολοκληρώσουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα» ξεκαθαρίζοντας πως σκοπεύει να φέρει σε πέρας όσα έχει εξαγγείλει, όπως εξάλλου έκανε και στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ