ΕΛΛΑΔΑ

Τι περιμένει η νέα γενιά από την κυβέρνηση - Ανησυχίες και προβληματισμοί για ένα καλύτερο μέλλον

Πέννυ Μαστοράκου Πέννυ Μαστοράκου

Η νέα κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει δράση, και μπορεί οι μεγαλύτερες ηλικίες να περιμένουν πολλά, όμως οι νεότερες περιμένουν ακόμη περισσότερα. Μιλώντας στο CNN Greece, πέντε νέοι από διαφορετικούς τομείς και φάσεις στη ζωή τους, μοιράζονται τα όνειρα τους, τα παράπονα, τις ανησυχίες τους, αλλά και την ελπίδα τους για ριζικές αλλαγές.

Εκτός από το Γιάννη Καραγκούνη, τη Σοφία Τομαρά και τον Πέτρο Σφύρλα οι οποίοι μιλούν αναλυτικά για όλα τα παραπάνω στο βίντεο μας, στο CNN Greece μίλησαν η Ιωάννα Κατσώρα και ο Αναστάσιος Βράκας.

«Σε ένα αρχικό στάδιο σίγουρα περιμένω μείωση των φόρων, όπως για παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ, αλλά και γενικότερα στη φορολογία των ακινήτων, όπως επίσης και να μπει πλαφόν στις τιμές των ενοικίων και των AIRBNB. Σίγουρα θα επιθυμούσα να δω αλλαγές στις τιμές, οι οποίες έχουν πλέον φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα για την τσέπη ενός μέσου νοικοκυριού, μειώνοντας σταδιακά το ΦΠΑ τουλάχιστον στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης», τονίζει η Ιωάννα Κατσώρα, 27 ετών με πτυχίο στις Πολιτικές Eπιστήμες, και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως «σχετικά με το κομμάτι των δανείων, θα ήθελα να μεριμνήσει για κάτι καλύτερο από το 'Σπίτι μου' καθώς μελετώντας το, παρατηρούνται μεγάλες ασάφειες (δεδομένου ότι συνεχώς βγαίνουν διευκρινήσεις). Επίσης περιμένω και ριζικές αλλαγές, -κυρίως ενίσχυση- του εθνικού συστήματος υγείας των δημόσιων νοσοκομείων, διότι με τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν αυτή την περίοδο στη χώρα μας, δεν είναι εφικτό κάποιος να πηγαίνει στα ιδιωτικά και εν έτει 2023 να κρίνεται η υγεία του από το αν έχει χρήματα ή όχι».

«Κατεβαίνοντας από το χωριό στην Αθήνα και κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα, θα ήθελα από τη νέα κυβέρνηση να εξασφαλίσει και να δημιουργήσει για εμάς από την πρώτη ημέρα, υγιή και ασφαλή περιβάλλοντα εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς, και να δίνεται χώρος και χρόνος στα νέα παιδιά να αναπτυχθούν, και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις έχοντας σωστές απολαβές» αναφέρει από την πλευρά του ο Αναστάσιος Βράκας, 25 ετών, τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, με ειδικότητα στην μηχανική λογισμικού από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συνεχίζει, προσθέτοντας πως «ως άτομο που προσπαθώ να συντηρώ μόνος τον εαυτό μου, θα επιθυμούσα η ζωή στην πρωτεύουσα να είναι πιο φθηνή και προσιτή, καθώς πλέον η Αθήνα έχει γίνει μία από τις ακριβότερες περιοχές για να ζήσει κανείς στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ελεύθερου επαγγελματία, δεδομένου ότι είμαι ιδιοκτήτης σε οικογενειακή επιχείρηση, θα ήθελα να δω ότι υπάρχει μέριμνα στις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, ειδικά στην επαρχία όπου η δουλειά κινείται συγκεκριμένους μήνες το χρόνο, και περισσότερες ευκαιρίες και προνόμια στους νέους που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους επιστρέφοντας σε αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ