ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στην ημερίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την κλιματική αλλαγή και μετανάστευση

Newsroom

Για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, την αντιμετώπιση των ολοένα και συχνότερων ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και για τα ζητήματα των μεταναστευτικών ροών, συζήτησαν κορυφαία στελέχη από 30 Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας που συμμετείχαν σε διεθνή ημερίδα στην Αθήνα.

Τη σημασία της ανταλλαγής απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες, επεσήμαναν μιλώντας στο CNN Greece, ο πρόεδρος του «οικοδεσπότη» Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης Αυγερινός, καθώς και η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Natia Loladze.

Natia Loladze: «Προετοιμαζόμαστε για το μέλλον»

image00010.jpeg
Η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Natia Loladze.ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα και ανυπομονούμε να συζητήσουμε, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Το πιο σημαντικό είναι πώς προετοιμαζόμαστε για το μέλλον και πώς μετριάζουμε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε», τόνισε μιλώντας στο CNN Greece, η κ. Loladze.

Dr. Αντώνης Αυγερινός: «Να βρούμε καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων»

image00001.jpeg
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης ΑυγερινόςΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

«Ελπίζουμε να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις ώστε από κοινού να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις φοβερές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά και να αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε τις μεταναστευτικές ροές αλλά και να βρούμε καινοτόμους και αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες ή άλλα τυχαία περιστατικά. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους άξιους εθελοντές παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Αυγερινός στο CNN Greece.

Στο πλευρό του ΕΕΣ η κυβέρνηση – Τα μηνύματα Καιρίδη, Γεωργιάδη

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξέφρασαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

image00017.jpeg
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης Αυγερινός με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη ΚαιρίδηΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

«Δηλώνω την αυτονόητη στήριξη μου σε έναν παγκόσμιο θεσμό που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες δίπλα σε κάθε αναξιοπαθούντα όπου γης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται σε περίοδο αναγέννησης μετά την ταλαιπωρία που πέρασε στο παρελθόν. Είναι πάντα δίπλα μας και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε μία στενή συνεργασία να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Σήμερα βλέπουμε τις εικόνες του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα και οπουδήποτε υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρόβλημα είναι “παρών”. Χαίρομαι που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται μπροστά στο διεθνές κίνημα», δήλωσε στο CNN Greece ο κ. Καιρίδης.

Στο βήμα της διεθνούς ημερίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις ΓεωργιάδηςΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

«Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε το κίνημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραμένει αφόρητα επίκαιρο και χρήσιμο. Είμαι περήφανος που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από μία μακρά περίοδο παρακμής περνώντας στην ηγεσία του κυρίου Αντώνη Αυγερινού κατάφερε να αναγεννηθεί και να καταστεί πρωταγωνιστής με μεγάλη παρουσία δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ