ΕΛΛΑΔΑ

Τσουτσοπλίδης: Το 80% των αποφάσεων που ορίζουν τη ζωή των πολιτών λαμβάνεται στο Ευρωκοινοβούλιο

Σπυριδούλα Σκούρα Σπυριδούλα Σκούρα - CNN Greece

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης απαντά από το Στρασβούργο στις ερωτήσεις του CNN Greece για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς για το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος να πάει να ψηφίσει, ο κ. Τσουτσοπλίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ζωή του τα επόμενα πέντε χρόνια θα καθοριστεί από τις επιλογές τις οποίες θα έχει κάνει στις 9 Ιουνίου» και εξηγεί πως «το 80% των αποφάσεων που ορίζουν τη ζωή και τις προοπτικές των πολιτών αποφασίζονται έμμεσα ή άμεσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές δεν καθορίζουν μόνο τη σύνθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και την πολιτική ισορροπία εντός όλων των ευρωπαϊκών θεσμών», τονίζει ο κ. Τσουτσοπλίδης.

Σχετικά με το στοίχημα της συμμετοχής των νέων στις ευρωεκλογές, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σημειώνει πως «υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα στις δυτικές δημοκρατίες και πως «οι νέοι δεν συμμετέχουν στις κλασικές εκλογικές διαδικασίες παρόλο που πραγματικά έχουν άποψη για τα ζητήματα που τους αφορούν». «Πειραματιζόμαστε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με διάφορους τρόπους για να μπορέσουμε να υποκινήσουμε τους νέους να συμμετέχουν», συμπληρώνει.

Τέλος, αναφορικά με την επιστολική ψήφο, λέει πως αυτή «αφορά κάθε έναν από εμάς που εκείνη την ημέρα θεωρεί ότι τον βολεύει καλύτερα να μην βρίσκεται στο σημείο στην εκλογική του περιφέρεια» και υπογραμμίζει πως η εγγραφή στη σχετική πλατφόρμα πρέπει να γίνει πριν τις 29 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ