ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με τους τρεις τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Βίντεο με τους τρεις τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Οι τρεις τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Reuters

Βίντεο με τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, λίγο πριν τις βομβιστικές επιθέσεις που σκόρπισαν το θάνατο, την περασμένη εβδομάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου.

Στο βίντεο, διάρκειας μόλις 33 δευτερολέπτων, από κάμερα ασφαλείας, έχουν καταγραφεί οι τρεις άνδρες, οι δύο εκ των οποίων ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, ενώ ο τρίτος, με το λευκό τζάκετ και το καπέλο φαίνεται πως τελικά δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά που κουβαλούσε.

Η αστυνομία έδωσε ξανά στη δημοσιότητα το βίντεο με τίτλο «Ύποπτος προς ταυτοποίηση», ζητώντας από τους πολίτες που πιθανόν αναγνωρίσουν το πρόσωπό του ή έχουν πληροφορίες για αυτόν να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ο άνδρας με το καπέλο είναι ο Φεϊζαλ Σεφού, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ενώ και πηγή προσκείμενη στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση των επιθέσεων, τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι ο άνδρας που συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες-τον οποίο οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ως Φεϊζάλ Σ.-πιστεύεται ότι είναι ο Σεφού.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει επίσημη ταυτοποίηση του συγκεκριμένου υπόπτου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αρχές δυσκολεύονται να τον συνδέσουν με τον άνδρα του βίντεο, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν φαίνονται καθαρά εξαιτίας των γυαλιών και του καπέλου που φορά, ενώ και ο ίδιος δεν συνεργάζεται με τις αρχές.

Επισήμως η αστυνομία αναζητά πληροφορίες ώστε να ταυτοποιήσει κι επίσημα τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος εκτιμάται ότι άφησε την βαλίτσα με τη βόμβα που κουβαλούσε, χωρίς να την πυροδοτήσει κι εγκατέλειψε το αεροδρόμιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ