ΑΠΟΨΕΙΣ

Όσκαρ 2016: Oι ζωντανές μουσικές ερμηνείες κατά την τελετή απονομής

Όσκαρ 2016: Oι ζωντανές μουσικές ερμηνείες κατά την τελετή απονομής
Lady Gaga Getty Images

Στο πλαίσιο απονομής των 88ων βραβείων όσκαρ, που πραγματοποιήθηκε υπό το χαρακτηριστικό life-style, έως υπερβολής γκλάμουρ ύφος, έλαβε χώρα, όπως συνηθίζεται, μια σειρά ζωντανών μουσικών ερμηνειών από προτεινόμενους για βραβεία καλλιτέχνες κι όχι μόνο.

1. Sam Smith- Writing's On The Wall

samSmith

O Σαμ Σμιθ ερμήνευσε το «Writing's On The Wall», που αποτέλεσε το κεντρικό σάουντρακ της τελευταίας James Bond ταινίας, Spectre. Με αμφίεση που παρέπεμπε στην εν λόγω ταινία, με το χαρακτηριστικό κουστούμι, φάνηκε αρχικά κάπως... “μουδιασμένος” και αμήχανος, προσφέροντας εντέλει μια αρκετά χλιαρή ερμηνεία. Η συγκεκριμένη βραδιά, ωστόσο, αποδείχθηκε για τον ίδιο αρκετά τυχερή καθώς του προσέφερε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού.

2. The Weeknd – Earned It

theweekend

Σέξι χορεύτριες, εναέριοι χοροί, κεριά και πολυέλαιοι συνέβαλαν στην διαμόρφωση μιας αρκετά “φορτωμένης” ατμόσφαιρας, μέσα στην οποία ο The Weeknd ερμήνευσε το υποψήφιο για Όσκαρ “Earned It” που επένδυσε την ταινία Fifty Shades Of Grey, τις γνωστές Πενήντα αποχρώσεις του γκρι. Ένα γλυκανάλατο τραγούδι για μια ακαλαίσθητη ταινία που... πέρασε και δεν ακούμπησε.

3. Dave Grohl - Blackbird

Dave Grohl

Πηγή: Kevin Winter/Getty Images

Στο πλαίσιο του In Memoriam των Όσκαρ, που αποτίει φόρο τιμής στους καλλιτέχνες που έχουν χαθεί, ο τραγουδιστής των Foo Fighters, Dave Grohl, ερμήνευσε το “Βlackbird” των Beatles. Με τρόπο μινιμαλιστικό και ουσιαστικό πρόσφερε στο κοινό μια από τις πιο όμορφες ερμηνείες της βραδιάς, χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς, ενώ εικόνες εκλιπόντων καλλιτεχνών εναλλάσσονταν πίσω του στην οθόνη.

4. Lady Gaga – Till It Happens To You

Lady Gaga Till It Happens To You

Kevin Winter/Getty Images

Η πιο πολυσυζητημένη ερμηνεία της βραδιάς θα είναι αυτή της Lady Gaga με το τραγούδι “Till It Happens To You”, που αποτέλεσε κι ένα από τα φαβορί για τα Όσκαρ. Το συγκεκριμένο τραγούδι η Lady Gaga το έγραψε σε συνεργασία με την Diane Warren κι αποτέλεσε κεντρικό σάουντρακ για το ντοκιμαντέρ The Hunting Ground, που πραγματεύεται το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης στις πανεπιστημιουπόλεις. Η Lady Gaga, ντυμένη στα λευκά και καθισμένη στο εξίσου λευκό πιάνο της, εκτέλεσε με δάκρυα στα μάτια το τραγούδι. Στην κορύφωση του τραγουδιού, μια μεγάλη ομάδα γυναικών, που είχαν στο παρελθόν υπάρξει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, τραγούδησαν μαζί της πάνω στη σκηνή, οδηγώντας στην κορύφωσή της τη ζητούμενη οσκαρική συγκίνηση – και συγκινησιοθηρία-, με πολύ καλά αποτελέσματα... τη δακρύβρεχτη ανταπόκριση των παρευρισκομένων και ένα θερμό και παρατετατμένο χειροκρότημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ