ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι φασίστες έχουν το ίδιο χρώμα

Οι φασίστες έχουν το ίδιο χρώμα
Το γραφείο του πρύτανη μετά την επιδρομή (η φωτογραφία είναι από το λογαριασμό στο Facebook της δημοσιογράφου Ματρώνης Δικαιάκου)

Ήξεραν για τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου δύο ημέρες πριν, αλλά η αντίδραση (ευτυχώς καθολική) ήρθε με καθυστέρηση και αφού πρώτα εμφανίστηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία του στο Διαδίκτυο.

Οι αρχές γνώριζαν το περιστατικό εις βάρος του πρύτανη όταν διαπράχθηκε, αλλά η κοινωνία μας αντέδρασε μόνο αφού πρώτα το είπε το Διαδίκτυο, όταν δηλαδή δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση και πήρε έκταση λόγω Facebook , Τwitter , Instagram κ.ο.κ.

Με άλλα λόγια αν δεν γραφόταν εκεί, η κατακραυγή για εκείνους που διέπραξαν την αποτρόπαια αυτή πράξη μπορεί και να μην υπήρχε και να πέρναγε στα «ψιλά», χωρίς ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, τα κόμματα, τα πανεπιστήμια, τον υπουργό που προκήρυξε με 100 χιλιάδες ευρώ τους δράστες και όλα αυτά που συνέβησαν, αφού πρώτα, επαναλαμβάνω, δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο και όχι από την πρώτη στιγμή που διαπράχθηκε αυτή η τόσο καταδικαστέα πράξη.

Η εικόνα του πρύτανη να εμφανίζεται άβουλος, παραιτημένος στην ουσία από τις δυνάμεις του, έρμαιο σε κάθε λογής τύπο που έδρασε κατ΄ αυτόν τον τρόπο με μια ταμπέλα στο λαιμό, όπως ακριβώς έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στους Εβραίους , εικόνα που είναι γροθιά στο στομάχι κάθε υγιούς ανθρώπου δεν περνάει ασφαλώς απαρατήρητα.

Μακάρι την ώρα που συνέβαινε το γεγονός να είχαν συλληφθεί οι δράστες και να μην χρειαζόταν ο πρύτανης να εμφανιστεί με τον τρόπο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στα περισσότερα ΜΜΕ, αφού σε τέτοια περίπτωση η Πολιτεία απλώς θα είχε κάνει τη δουλειά της.

Ένας καθηγητής, όποιος και αν είναι αυτός, δεν μπορεί να διαπομπεύεται ούτε να γίνεται στη συνέχεια πρωτοσέλιδο, όχι για κάποιο σύγγραμμά του ή για κάποια μελέτη του, αλλά γιατί δάρθηκε ανηλεώς από μια ομάδα ανόητων, που ψευδώς έχουν την αίσθηση ότι κάτι κάνουν και τάσσονται κατά του συστήματος.

Αυτοί που πιστεύουν ότι με τέτοιες πράξεις πηγαίνουν αντίθετα στο σύστημα της εξουσίας πρέπει να καταλάβουν πως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εξισώνονται και να γίνονται όμοιοι των ακροδεξιών, φασίστες όπως αυτοί που οργάνωναν τα τάγματα ασφαλείας.

Χάνουν έτσι τη ψευδαίσθηση που έχουν , ότι δηλαδή είναι αντίθετοι στο ρεύμα παλεύοντας για ιδανικά και ελευθερίες που τάχα δεν υφίστανται…

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ