ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι αναγκαίο το πιστοποιητικό εμβολίου;

Είναι αναγκαίο το πιστοποιητικό εμβολίου;
INTIME

Δεν είναι διόλου ρατσιστικό όταν κάποιος επιθυμεί να έχει μετά τον εμβολιασμό του πιστοποιητικό εμβολίου από κάποιον άλλον που δεν έχει πιστοποιητικό, επειδή δεν θέλει να κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Αντιθέτως είναι θέμα ασφάλειας και έτσι πρέπει όλοι μας να το βλέπουμε, ανεξάρτητα της επιλογής μας να διασαφαλιστούμε ή μη έναντι της πανδημίας που μαστίζει την κοινωνία.

Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν τίθεται θέμα διαφορετικής αντιμετώπισης του ενός ή του άλλου πολίτη. Η επιλογή του καθενός είναι διαφορετική, γιατί όπως έχει δικαίωμα αυτός που λέει ότι θέλει να εμβολιαστεί και να θωρακιστεί από τον κορωνοϊό, το ίδιο δικαίωμα έχει και εκείνος που τάσσεται κατά του εμβολιασμού, Επομένως δεν πρόκειται καθόλου για ρατσισμό.

Όπως αυτός που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί θέλει να θεωρεί ότι η βούλησή του είναι ελεύθερη και όχι καθοδηγούμενη, το ίδιο αισθάνεται και αυτός που θέλει να προφυλαχτεί από τον ιό, αλλά και από εκείνους που δεν παίρνουν μέτρα και αψηφούν τους κινδύνους. Το ερώτημα που τίθεται είναι κορυφαίο και το δίλημμα είναι το εξής: Ποιος πρέπει να προφυλάξει ποιον από τον κορωνοϊό;

Οι ειδικοί λένε ότι όταν πρόκειται για θέματα υγείας δεν τίθεται κανένα δίλημμα. Οι πάντες πρέπει όλοι να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και να διαφυλάττουν την δημόσια υγεία από οποιαδήποτε απειλή.

Συμφωνούμε απόλυτα και δεν χρειαζόταν να μας το πούνε οι ειδικοί. Κάθε υπεύθυνος πολίτης στην κοινωνία πρέπει σε συνθήκες πανδημίας να προστατεύει τον εαυτό του κυρίως και στη συνέχεια όλους τους άλλους γύρο του: τα παιδιά του, την οικογένειά του, τους φίλους του.

Συνεπώς το εμβόλιο είναι χρήσιμο όπως επίσης χρήσιμο είναι το πιστοποιητικό. Όχι για να διαφέρουμε από τους άλλους, ούτε για να λέμε ότι είμαστε πιο υγιείς από εκείνους που δεν το διαθέτουν επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Το πιστοποιητικό χρησιμεύει για την ασφάλεια του γενικού συνόλου, για να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά, να κινηθεί ο τουρισμός, η οικονομία, η κοινωνία ολόκληρη και έτσι θα κινούμαστε με ασφάλεια στις ίδιες μας τις ζωές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ