ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν τα μέτρα κουράζουν και δεν αποδίδουν

Όταν τα μέτρα κουράζουν και δεν αποδίδουν
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Όταν δεν μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό και τα μέτρα δεν αποδίδουν, όσο τουλάχιστον θα ήθελαν οι ειδικοί και η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι θάνατοι συμπολιτών μας, τότε η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει με πιο δραστικό τρόπο τις συνέπειες από τα κορωνοπάρτι, τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και τους δρόμους και γενικά να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής της.

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί γιατί δεν έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα από την καραντίνα εβδομάδων και συστήνουν πλέον αλλαγή πλεύσης, καθώς βλέπουν τα κρούσματα να μην μειώνονται.

Ορισμένοι από τους επιστήμονες προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κινούνται σε διαφορετικό επίπεδο. Τι σημασία έχει αν, για παράδειγμα, μένουμε μέσα κλεισμένοι στα σπίτια μας ή δεν μπορούμε να μετακινηθούμε από τις πόλεις που ζούμε και από την άλλη να γίνονται στους δρόμους διαδηλώσεις, πορείες, πανηγύρια, κορωνοπάρτι κ.λπ.

Όλα αυτά συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού και επομένως η κούραση των πολιτών από τη συνεχιζόμενη καραντίνα εβδομάδων στο τέλος θα πάει χαμένη, αν δεν υπάρξει ορατή μεταβολή -προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εντατικοποιήσει την πολιτική του και να αναδείξει άλλες τακτικές, πιο αποτελεσματικές, για να μην χαθεί ούτε το ΕΣΥ και οι γιατροί του με όλους τους εργαζόμενους και φυσικά ούτε η πίστη στην συνολική προσπάθεια όλων μας.

Μην ξεχνάμε ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει και μπροστά μας έχουμε δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Οι πληγές που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός είναι βαθιές και δύσκολα επουλώνονται. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, που θα φανούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού η ανεργία και τα «λουκέτα» φαίνεται πως δύσκολα θα τα αποφύγουμε.

Το οικονομικό επιτελείο αρχίζει και μαζεύεται και φαίνεται από το ποσά που δαπανά για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Τα χρήματα κάποια στιγμή θα εξαντληθούν και τότε καμία βοήθεια δεν θα μπορεί να συμβάλει στην θεραπεία των οικονομικά πασχόντων.

Ο πρωθυπουργός βέβαια έχει ως ατού τα χρήματα της ΕΕ, που υποτίθεται θα λάβουμε κάποια στιγμή και είναι κοντά στα 60 δισ. ευρώ για να μπορέσει να σώσει ό,τι μπορεί.

Για να το κάνει αυτό όμως θα χρειαστεί περαιτέρω λαϊκή νομιμοποίηση και επειδή το γνωρίζει αυτό και ο ίδιος , οι πόρτες παραμένουν ανοικτές προς μια τέτοια κατεύθυνση αν και εφόσον το θελήσει και προπαντός όταν θα του χρειαστεί για να κάνει φυγή προς τα εμπρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ