ΑΠΟΨΕΙΣ

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Χαιρετίζουμε το μήνυμα του Προέδρου Μπάιντεν με την ευκαιρία της επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επισημαίνει ξεκάθαρα τον ορισμό της μαζικής θηριωδίας που διαπράχθηκε εις βάρος του Αρμενικού λαού στις αρχές του 20ου αιώνα ως Γενοκτονία.

Στις δύσκολες ημέρες της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Αμερικανική κυβέρνηση και ο Αμερικανικός λαός βοήθησαν ανιδιοτελώς, σώζοντας πολλές ζωές από τα χέρια του θηρίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το έτος 2019 η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το Κογκρέσο ενέκριναν ψηφίσματα που καταδικάζουν την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ένα πολύ αναγκαίο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα και το οποίο επιβεβαιώνει την υπεροχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών στις διεθνείς σχέσεις. Από αυτή την άποψη το μήνυμα αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό και εμπνευστικό παράδειγμα για όσους θέλουν να χτίσουν μια δίκαιη και ανεκτική διεθνή κοινωνία μαζί.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι σημαντική όχι μόνο για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε ενάμιση εκατομμύριο αθώα θύματα, αλλά για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων.

Η αναγνώριση για την Δημοκρατία της Αρμενίας είναι θέμα αλήθειας και ιστορικής δικαιοσύνης και ασφάλειας, ιδιαίτερα υπό το φως των γεγονότων στην περιοχή μας πέρυσι.

O Φατεϊ Τσαρτσογλιάν είναι πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ