ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εγκλωβίσουν τον ελληνικό λαό σε έναν αδιέξοδο δικομματισμό

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εγκλωβίσουν τον ελληνικό λαό σε έναν αδιέξοδο δικομματισμό
«Είναι πασίδηλο ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στόχο να εγκλωβίσουν τον ελληνικό λαό σε έναν αδιέξοδο δικομματισμό» ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, γινόμαστε μάρτυρες ενός τοξικού πολιτικού κλίματος μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, οι Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούν μέρος της οξύτατης αυτής πολιτικής αντιπαράθεσης, με αποκορύφωμα την πολιτική σύγκρουση για τον ρόλο της ΑΔΑΕ, η οποία είναι κατά το Σύνταγμα αρμόδια να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν αντέχουν τον έλεγχο των πεπραγμένων τους, με αποτέλεσμα την ενορχηστρωμένη επίθεση και την υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Πλειοψηφία όμως χωρίς έλεγχο, λογοδοσία, «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σε προσλήψεις και αναθέσεις δεν νοείται σε μία δημοκρατία.

Μετά την πολύμηνη προσπάθεια απαξίωσης της ΑΔΑΕ και του Προέδρου της, ο οποίος εφαρμόζοντας την παρ. 6 του άρθρου 8 ν. 5002/2022 ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του «τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον Υπουργό Δικαιοσύνης», οδηγηθήκαμε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων. Και ενώ θα έπρεπε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, αντ’ αυτού, παρακολουθήσαμε μία συζήτηση ακραίας πόλωσης με χυδαίους χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, εάν είχαν συντελεστεί ανάλογα πολιτικά γεγονότα και απόπειρες αντισυνταγματικής φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών, η κυβέρνηση θα είχε καταρρεύσει. Στη χώρα μας αυτό δεν συμβαίνει καθόσον η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κακοποίησε βάναυσα τους θεσμούς τόσο με το δημοψήφισμα της μίας εβδομάδας όσο και με όσα αποκαλύπτονται στο ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι πασίδηλο ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στόχο να εγκλωβίσουν τον ελληνικό λαό σε έναν αδιέξοδο δικομματισμό, που δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα της ακρίβειας, των κόκκινων δανείων και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και μάχεται να απεγκλωβίσει τον προοδευτικό κόσμο της χώρας από δυο συστήματα εξουσίας, που καταλύουν την κοινωνική συνοχή. Ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στους νέους και στους οικονομικά ευάλωτους, και επιδιώκει να οικοδομήσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Βασικές προτεραιότητες του προγράμματός μας είναι η μείωση των ανισοτήτων, η δημιουργία ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου, δουλειές με αξιοπρεπείς αμοιβές και δικαιώματα, η αναγέννηση του εθνικού συστήματος υγείας, η ποιοτική δημόσια παιδεία, ένα κράτος διαφάνειας και η ενίσχυση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές θα διασφαλίσει την σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία και τη θεσμική θωράκιση στην πατρίδα μας. Αναμφίβολα, η αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κοινωνικές συναινέσεις μακριά από παζάρια εξουσίας. Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε μέχρι αυτή την αναγέννηση, που δεν θα είναι μόνο νίκη του ΠΑΣΟΚ αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού.


Κώστας Καρέτσος

Δικηγόρος Αθηνών

αν. Γραμματέας Τομέα Θεσμών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σύμβουλος-Ταμίας Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ