ΑΠΟΨΕΙΣ

Η αλήθεια για τον κατώτατο μισθό

Η αλήθεια για τον κατώτατο μισθό
Pixabay

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, στα 780 ευρώ, από την 1η Απριλίου, συνιστά αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη.

Αν και δεν πρέπει να την προσεγγίζουμε ως πανάκεια, είναι σημαντικό να δούμε από ποια αφετηρία ξεκινήσαμε και πού βρισκόμαστε σήμερα.

Όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 2019, ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί, πριν αναδειχθεί πρωθυπουργός, ότι θα τον αύξανε στα 751 ευρώ.

Επρόκειτο, ασφαλώς, για μια από τις πολλές βαρύγδουπες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, η επιτομή των οποίων ήταν η υποσχόμενη κατάργηση των μνημονίων, με ένα νόμο και με ένα άρθρο.

Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία, και μάλιστα πρόσφατη, με τους πολίτες, που έχουν μνήμη και κρίση, να μπορούν να συγκρίνουν τώρα τα πεπραγμένα της δικής μας διακυβέρνησης, με τα αντίστοιχα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εστιάζοντας στην αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%, να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη διαδοχική που γίνεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ασφαλώς οι αμοιβές στη χώρα μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, απόρροια των αναπόφευκτων επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, η εν λόγω αύξηση, αν και δεν λύνει το πρόβλημα, συνιστά την επιβράβευση των μισθωτών από μια διαρκώς βελτιούμενη οικονομία, αποτελώντας παράλληλα μια σημαντική ανακούφιση, ενώ αντικατοπτρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην κατεύθυνση αυτή, καθώς η οικονομία μας πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με σημαντικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, που εγγυώνται ένα ευοίωνο μέλλον, σε πείσμα των αντίξοων, διεθνώς, συνθηκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ