ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ψήφος των νέων

Η ψήφος των νέων
Νεοι που ψηφίζουν στις εκλογές EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στη θητεία μου ως Υπουργός Εσωτερικών, κατέθεσα και ψηφίστηκε ο Νόμος 4406, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε η απλή αναλογική και η ψήφος στους νέους από 17 ετών.

Για άλλη μια φορά, 430.000 νέοι άνθρωποι θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τρέμει την ψήφο των νέων και για αυτό κάνει ότι μπορεί για να τους αποτρέψει από το να πάνε να ψηφίσουν.

Από την εμμονή τους να πάνε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές για να καταφέρουν να βγουν αυτοδύναμοι μέχρι την αδυναμία τους να βρουν μια λύση για τους νέους πολίτες μας οι οποίοι εργάζονται είτε στο εξωτερικό είτε σεζόν σε κάποιο τουριστικό θέρετρο και δεν θα μπορούν τελικά να ψηφίσουν, όλα δείχνουν ότι δεν τους θέλουν να προσέλθουν στις κάλπες.

Το γιατί φοβάται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους νέους και τις νέες είναι απολύτως δικαιολογημένο και ευκολονόητο. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της κυβέρνησης, η εμμονή σε πολιτικές και πρακτικές, τελείως εχθρικές απέναντι στην νεολαία, είναι αδιανόητη.

Από την εισβολή σε κινηματογράφους που παρακολουθούσαν ταινίες μέχρι τις βίαιες επιχειρήσεις τις αστυνομίας σε πλατείες όπου σύχναζε η νεολαία την εποχή της καραντίνας και από το απαράδεκτο μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέχρι την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε λογής εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι νέοι και οι νέες μας ζουν το μαρτύριο της παρατεταμένης εφηβείας ανήμποροι να φύγουν από την οικογενειακή τους εστία και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μια σειρά από προγραμματικές προτάσεις θα ενισχύσει τους νέους και τις νέες.

Θα καταργήσει άμεσα την Τράπεζα Θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, θα επαναφέρει τα εργασιακά δικαιώματα που καταπατήθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση που δίνει το δικαίωμα σε όλες και όλους να μπορούν να σπουδάσουν χωρίς οικονομικά και ταξικά κριτήρια, θα αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση των νέων επιστημόνων, την ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία και την αποτροπή νέου κύματος brain drain.

Επίσης, θα προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων για τη στέγαση των νέων, όπως η επιδότηση ενοικίου για νέους και ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών, η δημιουργία Τράπεζας Στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες ώστε να διατεθούν κατά προτεραιότητα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια, αλλά και ο έλεγχος και οι κανόνες για το Airbnb.

Οι νέοι και οι νέες δεν έχουν πια τίποτα να περιμένουν από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, για αυτό και στις 21 του Μάη θα τους γυρίσουν την πλάτη και θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ