ΑΠΟΨΕΙΣ

Η στέρεη βάση της παράταξής μας ονομάζεται «εμπιστοσύνη»

Η στέρεη βάση της παράταξής μας ονομάζεται «εμπιστοσύνη»
Άσκηση εκλογικού δικαιώματος

Απέμειναν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 21ης Μαΐου. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να δώσω έντονο προσωπικό τόνο σε αυτό το άρθρο μου.

Να σας ανοίξω κι εγώ την καρδιά μου και να ευχαριστήσω τους δεκάδες χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίους, που με έχουν τιμήσει επί 33 χρόνια με τη ψήφο τους κι ελπίζω, ότι θα το κάνουν και πάλι για 11η φορά.

Τους καλώ να συστρατευτούμε γι’ ακόμη μία φορά σε τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο και να στηρίξουν την παράταξη, που θεμελίωσε τη Δημοκρατία το 1974, με τον Εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Tην ίδια παράταξη, που 50 χρόνια μετά πέτυχε να «ξεκολλήσει» την Ελλάδα από τον «βούρκο» των μνημονίων και να την οδηγεί με ασφάλεια στην πλήρη οικονομική ανάπτυξη.

Αθηναίες και Αθηναίοι, χρόνια τώρα, εγώ κι εσείς, έχουμε χτίσει μία αμοιβαία σχέση ειλικρίνειας. Μία σχέση με γερά θεμέλια, βασισμένη στο ήθος και στην αξιοπιστία, που μας διακρίνει. Γι’ αυτό εξάλλου, όλα τα χρόνια της πολιτικής μου παρουσίας, η φωνή μου ήταν η δική σας φωνή.

Με αυτό το θάρρος, λοιπόν, σας λέω ότι η πατρίδα μας από το 2019 έως σήμερα έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και δεν πρέπει να γυρίσει πίσω.
Η χώρα, παρ’ ότι πέρασε κυριολεκτικά μέσα από συμπληγάδες, όπως η πανδημία, το μεταναστευτικό, την διαρκή προκλητικότητα από τη Τουρκία, τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πλέον πιο ασφαλής και δυνατή.

Σε όλα τα επίπεδα. Στην άμυνά της, στην εξωτερική πολιτική και βέβαια στην οικονομία.

Η 22η Μαΐου στην περίπτωση, που η ΝΔ συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της Ελλάδας, δεν θα ξημερώσει με τον φόβο των capital controls ή ότι μπορεί να έχουμε αίφνης «Πρέσπες του Αιγαίου».

Όλοι πια γνωρίζουν, ότι τα καλύτερα έρχονται και στην οικονομία.

Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για την αξιωματική αντιπολίτευση.

  • Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός επί ΣΥΡΙΖΑ, στα 780 ευρώ επί ΝΔ και με δέσμευση, ότι θα φθάσει στα 950.
  • Περικοπές στις συντάξεις επί ΣΥΡΙΖΑ, αυξήσεις, μετά από 12 χρόνια, επί ΝΔ και με δέσμευση, ότι θα «μεγεθυνθούν» κι άλλο.
  • Στο 17,5% η ανεργία επί ΣΥΡΙΖΑ, στο 10,9% επί ΝΔ και με δέσμευση, ότι θα μειωθεί μόνιμα κάτω από το 10%.
  • Επιβολή 50 φόρων επί ΣΥΡΙΖΑ, καρατόμηση 37 φόρων επί ΝΔ και με δέσμευση, ότι θα αφαιρεθούν κι’ άλλοι.
  • Καμία αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ, δώδεκα επί ΝΔ και πλέον η χώρα βρίσκεται «μία ανάσα» από την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που θα «μεταφραστεί» σε μείωση των επιτοκίων για τα ελληνικά ομόλογα και σε περίσσευμα εκατοντάδων εκατομμυρίων για τα δημόσια ταμεία.
  • Μόνο η ακρίβεια χρειάζεται να παταχθεί κι ας αποτελεί «εισαγόμενο φρούτο».

Οι διαφορές μας από τον αριστερό «αχταρμά», που φαντάζονται κάποιοι, είναι μεγάλες. Και γι’ αυτό ελπίζω, ότι θα γείρουν ξεκάθαρα την πλάστιγγα, όχι μόνο υπέρ της ΝΔ αλλά κυρίως υπέρ της πατρίδας μας.

Η στέρεη βάση της παράταξης μας ονομάζεται «εμπιστοσύνη».
Αυτός θα είναι και ο κωδικός μας για την επόμενη τετραετία, όπως 49 χρόνια τώρα.
Έτσι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται σταθερά, τολμηρά και μπροστά.

* O Νικήτας Κακλαμάνης είναι Α’Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, υπ. Βουλευτής Α’ Αθηνών ΝΔ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ