ΑΠΟΨΕΙΣ

Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην ιστορία της σύγχρονης Καλλιθέας

Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην ιστορία της σύγχρονης Καλλιθέας
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Νίκος Καρανικόλας/ΚΠΙΣΝ

Από την πρώτη ημέρα ο στόχος μας για την Καλλιθέα ήταν να καλύψουμε το χαμένο έδαφος δεκαετιών, μέσα από μικρά και μεγάλα έργα.

Ο στόχος επετεύχθη μέσα από σκληρή και συστηματική δουλειά και κάτω από αντίξοες συνθήκες διαχείρισης πρωτόγνωρων κρίσεων, όπως την η πανδημία.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά από αυτά τα έργα, όπως οι αναπλάσεις της περιοχής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η αναμόρφωση της Πλατείας Δαβάκη, η αναβάθμιση του Πάρκου Ιλισσού, αλλά και τα εκατοντάδες μικρά έργα μέσα στις γειτονιές μας.

Έργα που βελτίωσαν την καθημερινότητα των πολιτών και αποτελούν σημεία αναφοράς.

Όμως σε αυτές τις γραμμές θα ήθελα να γράψω για όσα έρχονται. Για το μέλλον που πρέπει να επιλέξουμε. Για την καθημερινότητα όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Σε αυτό θέλω να υπογραμμίσω και να υπερθεματίσω πάνω σε δύο πράγματα:

  1. Το γεγονός ότι μετά από αγώνες ετών, πετύχαμε να εξασφαλίσουμε ότι η επόμενη επέκταση του ΜΕΤΡΟ θα περάσει από την Καλλιθέα και θα εξυπηρετεί την πόλη με 4 σταθμούς : την Χαμοστέρνας, την Πλατεία Δαβάκη, τον Λόφο Φιλαρέτου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
  2. Κομβικό έργο αποτελεί η σύνδεση του κέντρου της πόλης μέσω των μεγάλων Αναπλάσεων της Δημοσθένους και της Δοϊράνης, με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Καλλιθέα μπήκε στον τουριστικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό χάρτη της Αθήνας, με πάρα πολλούς επισκέπτες και εργαζόμαστε ώστε να διασπείρουμε την προστιθέμενη αξία του τουριστικού μας προϊόντος σε όλη την πόλη, συνδέοντας την λειτουργικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νέαρχος.

Παράλληλα, εξασφαλίσαμε μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, 8 εκατομμύρια ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και είμαστε στους 11 πρώτους Δήμους, πανελλαδικά, όπου ξεκινούν τα έργα των μεγάλων αστικών αναπλάσεων.

Την ίδια στιγμή έχουμε θέσει σε τροχιά υλοποίησης ήδη δύο ζωτικά έργα για το κέντρο μας που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη πνοή και θα τονώσουν την αγορά μας.

Αναφέρομαι πρώτα στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Καλλιθέας “OPEN MALL”, όπου προχωράμε σε πεζοδρομήσεις στο κέντρο και σε παρεμβάσεις που ενισχύουν την κεντρική μας αγορά και τη μετατρέπουν σε σύγχρονο αλλά κυρίως ανθρώπινο εμπορικό κέντρο.

Δευτερευόντως αναβαθμίζονται και οι μικρές επιχειρήσεις καθώς δεκάδες μαγαζιά της πόλης βρίσκουν χρηματοδοτικά εργαλεία εκσυγχρονισμού των προσόψεων τους .
Η Καλλιθέα Αλλάζει και Αλλάζει με σίγουρα βήματα προς ένα καλύτερο μέλλον.

*Ο Δημήτρης Κάρναβος είναι Δήμαρχος Καλλιθέας, Α΄Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών , Διδάκτορας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ