ΑΠΟΨΕΙΣ

Αττική, η δική μας πόλη: Ανθρώπινη, παραγωγική αλλά και κοινωνική

Αττική, η δική μας πόλη: Ανθρώπινη, παραγωγική αλλά και κοινωνική
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Τις τελευταίες μέρες ή καλύτερα μήνες τα ΜΜΕ ανακοινώνουν τη μια δυσάρεστη είδηση μετά την άλλη. Οι ενημερώσεις που δίνονται σε παγκόσμια κλίμακα έχουν να κάνουν κυρίως με, ακραίες καταστροφές που μας επηρεάζουν όλους.

Οι προβληματισμοί και η στεναχώρια είναι πράγματα που τα βιώνουμε στη καθημερινότητα μας, ακόμα και αν δεν εμπλεκόμαστε άμεσα.

Είμαι γεννημένη και μόνιμη κάτοικος στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, την Αττική. Αγαπώ τη πόλη μου και γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες και την ομορφιά της. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα , δικηγόρος με ειδίκευση στο αστικό και εμπορικό δίκαιο, αλλά και το ότι είμαι Αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού συλλόγου της Χώρας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενός συλλόγου που πάντοτε στέκεται αρωγός στην κοινωνία και αναλαμβάνει να βοηθήσει στις πιο μεγάλες δυσκολίες του τόπου μας, με βοήθησαν να δω τις ανάγκες της πόλης μου από κοντά.

Στις επικείμενες εκλογές είναι αρκετοί οι υποψήφιοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά και θέλουν να ζητήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους, όλοι όμως οφείλουν να έχουν τρία βασικά στοιχεία:

  • να γνωρίζουν τα καθημερινά ζητήματα της κοινωνίας
  • να έχουν εργαστεί
  • να ξέρουν πώς είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με τις καθημερινές δυσκολίες

Σκεπτόμενη τα παραπάνω και διαπιστώνοντας την αγάπη μου για τη πόλη που μεγάλωσα, πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στις ερχόμενες εκλογές, ως Περιφερειακή Σύμβουλος του Βορείου Τομέα Αθηνών. Ανέκαθεν πίστευα πως το συμφέρον του κάθε δημότη ταυτίζεται με το κοινωνικό και γενικό συμφέρον. Είναι χρέος όλων μας να δουλέψουμε σκληρά για μια πράσινη, παραγωγική και ασφαλή Αττική, η οποία θα διοικείται από ανθρώπους άξιους και εργατικούς και με Περιφερειάρχη έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει και να διαχειριστεί από τα προβλήματα της απλής καθημερινότητας μέχρι τις πιο δύσκολες κρίσεις.

Πρέπει η Αττική, η δικιά μας πόλη, να είναι πάνω από όλα ανθρώπινη-κοινωνική αλλά και παραγωγική, ελκύοντας επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Στη παράταξη, που βρίσκομαι ενεργή, έχουμε ήδη οργανώσει το πρόγραμμα των 6 βασικών πυλώνων που θα υλοποιήσουμε από την επόμενη μέρα κιόλας της εκλογής μας με προτεραιότητα την κλιματική κρίση που έδειξε τα δόντια της όσο ποτέ άλλοτε αυτό το καλοκαίρι. Έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν όλα τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη για να έχουμε μια Αττική πράσινη όπου θα προστατεύει και θα σέβεται το Περιβάλλον.

Γι' αυτό χρειάζονται άμεσες λύσεις όπως:

  • το βασικό ζήτημα των απορριμμάτων
  • νέα πάρκα κυκλικής οικονομίας
  • μονάδες για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων
  • αντιπλημμυρική προστασία

Όπως πλέον έχει προκύψει από την κλιματική αλλαγή, είναι φλέγον θέμα να προνοήσουμε και να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Χρειάζεται διαρκής καθαρισμός των ρεμάτων και να αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρατηρητηρίου. Στην πρώτη γραμμή θα είναι η πολιτική προστασία με ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το οδικό δίκτυο αλλά για την προστασία από πλημμύρες και πυρκαγιές. Άλλος ένας βασικός πυλώνας αφορά την ενέργεια με παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και προστασία του πράσινου με δεντροφυτεύσεις και προσπάθεια αποκατάστασης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων καμένων εκτάσεων.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος, επαγγελματίας που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο και πιστεύω ότι η συμμετοχή των νέων στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης μπορεί να δώσει άλλη προοπτική στο θεσμό. Γι αυτό το λόγο σε αυτή την εκλογική μάχη δηλώνω παρούσα και σας προσκαλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε την ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.

* Η Ευαγγελία (Εβίνα) Γιακουμάτου είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ