ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερα

Η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερα
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Στις εκλογές αυτές κρίνεται το αν θα προχωρήσει μπροστά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που της δίνονται για να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη, ανεκτική και βιώσιμη πόλη ή αν θα μείνει καθηλωμένη στην παρακμιακή πορεία στην οποία την έχει καταδικάσει η διοίκηση του απερχόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Κινητήριος μοχλός για τον απεγκλωβισμό της πόλης από τη στασιμότητα και την απαξία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων αλλά και για την ενεργοποίηση των παραγόντων που θα την οδηγήσουν σε τροχιά προόδου είναι, προφανώς, ο πλησιέστερος προς τον πολίτη θεσμός εξουσίας, η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτή αποτελεί το πεδίο για χειροπιαστά, ουσιαστικά και άμεσα αποτελέσματα, για καθημερινές αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και για έργα που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην πόλη και τους ανθρώπους της.

Στη Θεσσαλονίκη ζουν και δημιουργούν άξιοι και εμπνευσμένοι άνθρωποι που, μπολιασμένοι με την κυτταρική μνήμη του κοσμοπολιτισμού και της πολυπολιτισμικότητας, κρατούν ζωντανό το νήμα της ιστορίας της και προσπαθούν -σε ένα όχι και τόσο ευνοϊκό πλαίσιο- να δημιουργήσουν τους όρους για την πρόοδο και την εξέλιξή της, να χαράξουν τους δρόμους του μέλλοντος της.

Αυτή η τόσο ιδιαίτερη και πολύτιμη δυναμική των Θεσσαλονικιών, σε συνδυασμό με τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η πόλη, είναι η κρίσιμη μάζα που οφείλει να αξιοποιήσει ο δήμαρχος της επόμενης πενταετίας.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται στο τιμόνι της έναν άνθρωπο δυναμικό και συγκροτημένο, δοκιμασμένο σε θέσεις ευθύνης, με διοικητική εμπειρία και γνώσεις, ικανό να την οδηγήσει στη θέση που της αξίζει στο χάρτη του σύγχρονου κόσμου.

Γιατί η πόλη δεν έχει περιθώριο για άλλες χαμένες ευκαιρίες και ματαιωμένες προσδοκίες.

Πρέπει να αλλάξει σελίδα. Πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της, να πιάσει ξανά το νήμα της εξωστρέφειας που διακόπηκε βίαια και να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Πρέπει να περάσει από τα ανεκπλήρωτα σχέδια και τις ατέρμονες διαβουλεύσεις στην εφαρμογή ρεαλιστικών και εφικτών πρακτικών που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία της και τη ζωή των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή κινούνται σε αυτήν.

Στις εκλογές αυτές διεκδικώ το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης με σχέδιο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Με τα ανεκτίμητα εφόδια που μου έχουν προσφέρει η στέρεη γνώση των νομικών σπουδών μου, η πλούσια και πολυσχιδής διοικητική εμπειρία μου σε θέσεις υψηλής ευθύνης και η μακρά διαδρομή μου στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς στίβους.

Πλαισιωμένος από μία ομάδα ικανών και καταξιωμένων ανθρώπων, είμαι αποφασισμένος να εργαστώ με προσήλωση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και τους ανθρώπους της και να αξιοποιήσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος της.

Γιατί η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερα.

* Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ