ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα «περήφανα γηρατειά» θύματα του αριστερού λαϊκισμού

Τα  «περήφανα γηρατειά» θύματα του αριστερού λαϊκισμού
CNN Greece

Τα "περήφανα γηρατειά" πήραν μια γεύση τι σημαίνει ψεκασμός, με χημικά από την "πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση" της χώρας. Και στο παρελθόν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Αλλά πολλοί είχαν την ελπίδα, πως με τούτη την κυβέρνηση κάτι θα άλλαζε.

Η αλήθεια είναι, πως κάτι αλλάζει αλλά δυστυχώς προς το χειρότερο.

Γιατί τα "περήφανα γηρατειά" είδαν τις συντάξεις τους να ισοπεδώνονται ακόμα περισσότερο, λίγο - λίγο κάθε μήνα, μια με την αύξηση των εισφορών υγείας, μια με τις περικοπές στις επικουρικές, με τα εφάπαξ, με τα μερίσματα και βέβαια με την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Δεν έχουν τέλος οι περικοπές, δεν έχει τέλος η αγωνία μπροστά στα ΑΤΜ, δεν έχει τέλος η απόγνωση. Και αυτή είναι, που τους οδήγησε στο Μέγαρο Μαξίμου για να λάβουν μια ισχυρή δόση χημικών, αντί κατανόησης.

Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που τους υποσχέθηκε καλύτερη ζωή, αυξήσεις, επί πλέον 13η σύνταξη και καμία περικοπή στις επικουρικές συντάξεις.

Είναι ο Αλέξης Τσίπρας που έκοψε όλες τις συντάξεις, που κατεδάφισε τις επικουρικές και διέγραψε το ΕΚΑΣ από τους πιο φτωχούς.

Αυτή η πρωτοφανής διάσταση λόγων και έργων και η συρρίκνωση των συντάξεων σε ψίχουλα, έκανε έναν συνταξιούχο με κόκκινα μάτια από τα χημικά στην Ηρώδου Αττικού να φωνάξει στην κάμερα:

"Ήταν και οι προηγούμενοι, αλλά αυτοί εδώ είναι οι άθλιοι των άθλιων".

Και δυστυχώς ο δρόμος των περικοπών είναι ακόμα μακρύς για τους συνταξιούχους . Μέσα στο 2017 θα μειωθούν συντάξεις για όσους παίρνουν πάνω από 720 ευρώ, εξ αιτίας της μείωσης του αφορολόγητου ορίου από τα 9.545 στα 8.636 ευρώ, θα περικοπούν επικουρικές χιλιάδων συνταξιούχων και θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ και στους υπόλοιπους.

Να θυμίσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί αύξηση του αφορολόγητου στις 12000 ευρώ, αλλά δεν έχει πια κανένα νόημα.

Γιατί τι αξία έχουν οι υποσχέσεις, ενός πρωθυπουργού, που μετά από τόσα έχουν συμβεί, δήλωσε σε εκδήλωση στην Καισαριανή ότι, οι αγωνιστές δεν μετακινούνται ποτέ από την θέση τους κι αυτό το δρόμο ακολουθεί και η κυβέρνηση;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ