EDITORIAL

Αποτροπιασμός, καταδίκη και ένα μεγάλο… ΑΛΛΑ

Αποτροπιασμός, καταδίκη και ένα μεγάλο… ΑΛΛΑ
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι χθεσινές εικόνες της βίαιης, αποτρόπαιης και καταδικαστέας επίθεσης κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκαλούν το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη αυτής της χώρας, κάθε ανθρώπου που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Η επίθεση φαίνεται να είναι μαζική, οργανωμένη ενώ οι επιτιθέμενοι στοχεύουν να κάνουν πραγματικό κακό στον κ. Μπουτάρη καθώς επιμένουν να τον χτυπούν ενώ αυτός βρίσκεται κάτω.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν ποσώς οι λόγοι της επίθεσης. Ήταν επειδή ορισμένοι Πόντιοι θεώρησαν προσβλητικό να γίνεται το gay pride την ίδια μέρα; Ήταν γιατί δεν τους αρέσουν οι απόψεις του κ. Μπουτάρη στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής; Ήταν γιατί δεν γουστάρουν να τον βλέπουν με σκουλαρίκι και τατουάζ; Καμία σημασία δεν έχει. Σημασία έχει να παραδεχτούμε όλοι ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα εκφασισμού. Και πιθανώς να υπάρχει ακόμα σοβαρότερο στη συμπρωτεύουσα. Όσο μπροστά σε αυτό το φαινόμενο εθελοτυφλούμε, όσο θεωρούμε παρόμοιες ενέργειες «μεμονωμένα περιστατικά», όσο βρίσκουμε δικαιολογίες το «αυγό του φιδιού» θα συνεχίσει να εκκολάπτεται, μέχρι που θα σπάσει και θα βγάλει ένα, δύο, χιλιάδες φίδια.

Εδώ έρχεται και το μεγάλο ΑΛΛΑ

Η καταδίκη και ο αποτροπιασμός δεν είναι αρκετά. Έχουν περάσει ήδη αρκετές ώρες και συλλήψεις δεν έχουν γίνει. Οι φωτογραφίες των δραστών κυκλοφορούν στα ΜΜΕ, η αναγνώριση είναι πολύ εύκολο να γίνει, όμως οι Αρχές δεν έχουν ακόμη κινητοποιηθεί. Η παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Παράλληλα, ένας εισαγγελέας πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τις δηλώσεις τριών τουλάχιστον πολιτικών (Καρατζαφέρης, Παππάς, Φ.Κρανηδιώτης) και να τους καλέσει σε εξηγήσεις.

Επιπλέον, δεν αρκεί ούτε η καταδίκη από πλευράς Ποντιακών Οργανώσεων. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν σε εκδήλωσή τους. Αν οι οργανώσεις των Ποντίων δεν εκδιώξουν αυτά τα στοιχεία από τις τάξεις τους, κινδυνεύουν να ταυτιστούν.

Τέλος, κάποια στιγμή το δημοκρατικό κομμάτι των πολιτών πρέπει να αντιδράσει. Καλές οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά όσο ανεχόμαστε τη φασιστική βία αυτή θα μεγαλώνει και θα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη.

Υ.Γ 1: Φωτογραφίες της επίθεσης έχουν δημοσιευτεί παντού. Στο άρθρο αυτό επέλεξα να χρησιμοποιήσω μια φωτογραφία του κ. Μπουτάρη που είναι όρθιος. Όπως πρέπει να παραμείνει. Όπως πρέπει να είναι κάθε άνθρωπος σε αυτή εδώ τη χώρα.

Υ.Γ 2: Για τη φωτογραφία του πατέρα που προπηλακίζει τον κ. Μπουτάρη ενώ κρατά αγκαλιά το παιδί του …. καλύτερα να μην γράψω τις σκέψεις μου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ