EDITORIAL

Η Άννα Κορακάκη και η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας

Η Άννα Κορακάκη και η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας

Δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, εκατοντάδες ραδιόφωνα και σχεδόν χιλιάδες ενημερωτικά σάιτς ευδοκιμούν στον ελληνικό χώρο.

Οι ειδήσεις βγαίνουν με ρυθμό πολυβόλου, οι αναρτήσεις κατακλύζουν το διαδίκτυο, οι περισπούδαστες αναλύσεις διεκδικούν χώρο στο δημόσιο πεδίο.

Κανείς από τη δημοσιογραφική μας οικογένεια, δεν είχε εντοπίσει τα προβλήματα στην προετοιμασία της Άννας Κορακάκη. Ούτε μία αναφορά δεν βρίσκει κάποιος στο αχούρι όπου προετοιμαζόταν η αθλήτρια όλο το προηγούμενο διάστημα. Κανένα μέσο δεν είχε αναδείξει τι ήταν αυτό που έκανε τη μητέρα της Κορακάκη να την προτρέψει να σταματήσει τον αθλητισμό (όπως η ίδια αποκαλύπτει στη συνέντευξή της στο CNN Greece).

Τα αντανακλαστικά του σιναφιού μας όμως ήταν εξαιρετικά όταν έπρεπε να σκύψει στην κλειδαρότρυπα και να ανακαλύψει λεπτομέρειες για την «προσωπική ζωή» της Άννας Κορακάκη. Σε χρόνο ρεκόρ οι συνάδελφοί μας «ενημέρωναν» το κοινό για το ποιος είναι ο σύντροφος της Κορακάκη, που γνωρίστηκαν, πόσο καιρό είναι μαζί και άλλες «σημαντικές» πληροφορίες για τον τρόπο που περνά τον χρόνο της η χρυσή Ολυμπιονίκης όταν δεν προπονείται. Και βέβαια, το ρεπορτάζ φόραγε το «απαραίτητο» ντύσιμο: φωτογραφίες της Κορακάκη, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε προσωπικές στιγμές.

Η Κορακάκη γυρνάει σήμερα στην Ελλάδα και ξέρει ότι η ζωή της έχει αλλάξει. Ίσως να βρει χορηγούς, ίσως η πολιτεία να της παρέχει πλέον τα αυτονόητα, ίσως βρεθεί ένα κανονικό σκοπευτήριο για να προπονείται. Εμείς πάλι, όταν «τελειώσει όλο αυτό» θα βρούμε κάποιο άλλο παιδί να ασχοληθούμε μαζί του για να γεμίσουμε σελίδες, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο και να αυξήσουμε τις αναρτήσεις μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ