ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η GLB 35 4MATIC είναι η πρώτη Mercedes-AMG με θέσεις για εφτά

Η GLB 35 4MATIC είναι η πρώτη Mercedes-AMG με θέσεις για εφτά

Αν και τα μεγάλα SUV της Mercedes, η GLE και η GLS είναι διαθέσιμα και με εφτά θέσεις, οι κορυφαίες εκδόσεις τους, οι AMG, είναι αποκλειστικά τετραθέσιες ή πενταθέσιες. Έμελλε, λοιπόν, στο δεύτερο πιο μικρό SUV της μάρκας, τη GLB, και πιο συγκεκριμένα στην έκδοσή της GLB 35 4MATIC να είναι το πρώτο μοντέλο με θέσεις για εφτά στην ιστορία της AMG.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η κορυφαία -προς τον παρόν- έκδοση της GLB διαφοροποιείται και οπτικά από τις στάνταρ εκδοχές του μικρού SUV. Χάρη στη μάσκα με την ονομασία Panamericana, τα τονισμένα αεροδυναμικά της βοηθήματα αλλά και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης αλλά και τους τροχούς των 19 έως και 21 ιντσών.

Σπορ στοιχεία, όπως ειδικά καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις και ραφές που δημιουργούν αντίθεση, υπάρχουν και στο εσωτερικό, μαζί με πλήρες σετ συστημάτων υποβοήθησης, το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment MBUX και πέντε συνολικά προγράμματα οδήγησης, τα Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual.

Ο κινητήρας της GLB 35 4MATIC είναι ο τετρακύλινδρος των 2.000 κυβικών, των 306 ίππων και των 400 Nm της AMG, ο οποίος συνδυάζεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις όσο και με τετρακίνηση. Το εφταθέσιο SUV χρειάζεται μόλις 5,2 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ