FOCUS

To 2021 σε εικόνες: Μετά από μήνες εγκλεισμού, ο κόσμος άρχισε και πάλι να χορεύει

To 2021 σε εικόνες: Μετά από μήνες εγκλεισμού, ο κόσμος άρχισε και πάλι να χορεύει
ΑP Photo

Ακόμη και στους πιο σκοτεινούς μήνες της πανδημίας και του εγκλεισμού, πολλοί άνθρωποι δεν σταμάτησαν να χορεύουν...

Ίσως, μάλιστα, αρκετοί από μας βρήκαμε στο χορό μια ανακούφιση, μια εκτόνωση, μια σύνδεση με όσα στερηθήκαμε. Ιδιαίτερα, όμως, οι άνθρωποι για τους οποίους ο χορός είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες χορευτές, δεν θα μπορουσαν να σταματήσουν, θα ήταν σα να έκοβε κάποιος ένα κομμάτι από το σώμα τους.

Όλοι τους λένε το ίδιο: Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να χορεύουν όπου μπορούσα: Στα σπίτια τους, στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους ή στους δρόμους και τα πάρκα.

Κάποιοι χόρευαν μόνοι τους, άλλοι με τους συντρόφους τους, κάποιοι άλλοι με ιντερνετική παρέα. Για όλους, όμωβς, για όλους μας μάλλον, ισχύει μια αλήθεια:

Σε όλον τον κόσμο, μόλις τα μέτρα χαλάρωσαν, οι άνθρωποι άρχισαν και πάλι αν χορεύουν πιο πολύ και με μεγαλύτερη χαρά από ποτέ. Και, απελευθερωμένοι σε ένα βαθμό από το φόβο, λόγω του εμβολίου, χορεύουν όλο και περισσότερο.

Από τις οροφές του Καΐρου ως τα πάρκα στο Βουκουρέστι και από τις φαβέλες της νότιας Αμερικής ως τις πλατείες της Κίνας, λίγο πριν το 2022, ας χορέψουμε όλοι μαζί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ