FOCUS

Το 2021 σε εικόνες: Altius Fortius Citius - Ο αθλητισμός επέστρεψε στα στάδια και τα γήπεδα

Το 2021 σε εικόνες: Altius Fortius Citius - Ο αθλητισμός επέστρεψε στα στάδια και τα γήπεδα
ΑP Photo

Πιο ψηλά, πιο δυνατά και πιο γρήγορα από ποτέ άλλοτε. Ο αθλητισμός το 2021 μπορεί να μην παρήγαγε θεαματικά ρεκόρ, δεν είναι όμως πάντα οι επιδόσεις το θέμα.

Για την ακρίβεια δεν ήταν καθόλου οι επιδόσεις το θέμα τη χρονιά που τελειώνει, αλλά αυτό που συνήθως λέμε ως κλισέ, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι: Η συμμετοχή.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που άργησαν μια χρονιά, αυτούς του Τόκιο, που διεξήχθησαν με απίστευτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μετά από πολύ καιρό χωρίς κανονικές προπονήσεις, χωρίς κανονικό κοινό να τους ενθαρρύνει, χωρίς «κανονικές» συνθήκες, χωρίς τίποτε από όλα αυτά που έχουν συνηθίσει.

Στα γήπεδα και στα στάδια, το κοινό επέστρεψε σταδιακά, όλοι μουδιασμένοι όμως, είναι δεδομένο ότι ένα νέο κύμα της πανδημίας θα χτυπήσει πρώτους τους χώρους στους οποίους συνωστίζεται ο κόσμος.

Αθλητές ασθένησαν, πρωταθλήματα και διοργανώσεις αναβλήθηκαν, ή διεκόπησαν, όμως, όπως και με όλες τις υπόλοιπες ανθρώπινες δραστηριότητες, η προσπάθεια συνεχιστηκε.

Στις αλάνες, στους δρόμους, στις αρένες, οργανωμένα ή αυθόρμητα, συνεχίσαμε να παίζουμε. Για τα μετάλλια ή την ευχαρίστηση.

Και βέβαια τίποτα δεν φτιάχνει πιο εντυπωσιακές φωτογραφικές στιγμές, από την ανθρώπινη προσπάθεια. Για ακόμη πιο ψηλά, πιο δυνατά και πιο γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ