Σαν σήμερα: H 6η Ιανουαρίου στην Iστορία
1822. Γεννιέται ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλίμαν, γνωστός για τις ανασκαφές του στην αρχαία Τροία και στις Μυκήνες.
1828. Ο Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στο Ναύπλιο από τη Μάλτα.
1939. Το Λονδίνο, στις 3:20 το μεσημέρι τυλιγμένο στην ομίχλη.
1942. Τα γερμανικά στρατεύματα προελαύνουν στη Ρωσία και αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η εισβολή θα είναι πιο δύσκολη απ' ότι υπολόγιζαν, καθώς οι «δρόμοι» δεν είναι παρά μονοπάτια γεμάτα από λάσπη.
1955. Ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό και η Γκρέις Κέλι σε δεξίωση στο πριγκιπάτο.
1963. Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, καθ' οδόν από τη Ζυρίζη στο Λος Άντζελες.
1966. Το Apollo 1 στο ακρωτήριο Κένεντι, έτοιμο για απογείωση. Θα είναι η πρώτη αμερικανική επανδρωμένη πτήση στο διάστημα.
1966. Στο Τουρκολίμανο παρακολουθούν τον αγιασμό των υδάτων οι βασιλείς και η κυβέρνηση, ενώ ο Γεώργιος Παπανδρέου στον Πειραιά, όπου ξεσπούν σοβαρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των συγκεντρωμένων οπαδών της Ένωσης Κέντρου και της Ε.Δ.Α.
1978. Το βρετανικό συγκρότημα των Sex Pistols δίνει την πρώτη του συναυλία στην Αμερική, στο Μέμφις του Τενεσί.
2004. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, καλεί στην οικία του στην οδό Αναγνωστοπούλου τον υπουργό Εξωτερικών. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται την πρότασή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
2010. Τα Θεοφάνια γιορτάζονται για πρώτη φορά από την καταστροφή του 1922, μετά από 84 χρόνια, στο λιμάνι της Σμύρνης. Προηγείται η θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.
Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία λογω της κακοκαιρίας
11:04
Τα GR GT και GR GT3 είναι τα νέα supercars της Toyota Gazoo Racing
10:54
Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη «μαύρη» λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
10:45
Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων
10:35