FOCUS

Η μαρτυρία των Eagles of Death Metal για τη μοιραία νύχτα στο Μπατακλάν

Η μαρτυρία των Eagles of Death Metal για τη μοιραία νύχτα στο Μπατακλάν
Vice

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο θέατρο Μπατακλάν και να ολοκληρώσει την συναυλία που τερματίστηκε πρόωρα και φρικιαστικά από τους τρομοκράτες τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι εξέφρασε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Eagles of Death Metal Τζέσε Χιούς.

"Θέλω να είμαστε το πρώτο συγκρότημα που θα παίξει στο Μπατακλάν όταν λειτουργήσει ξανά", είπε ο τραγουδιστής Τζέσε Χιους και συνέχισε: "Επειδή ήμουν εκεί όταν σίγησε για λίγο. Οι φίλοι μας πήγαν εκεί για να δουν ροκ εν ρολ και πέθαναν. Θέλω να πάω πίσω και να ζήσω".

Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Vice, τα μέλη των Eagles of Death Metal αναγκάστηκαν να διακόψουν αρκετές φορές τη συνέντευξη εξαιτίας της συναισθηματικής τους φόρτισης, ενώ πολλές φορές ήταν έτοιμοι να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Μάλιστα ο Τζέσι Χιούς διηγήθηκε ότι πολλοί από τους θεατές κρύφτηκαν στο καμαρίνι του συγκροτήματος για να γλιτώσουν όμως οι δράστες μπήκαν στο δωμάτιο και τους σκότωσαν όλους εκτός από έναν "που είχε κρυφτεί κάτω από ένα δερμάτινο σακάκι μου".

Αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι προσποιήθηκαν τους νεκρούς για να γλιτώσουν ενώ και ο ίδιος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους τρομοκράτες την ώρα που αναζητούσε την κοπέλα του.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του ηχολήπτη των Eagles of Death Metal, Σον Λόντον ο οποίος ήρθε επίσης πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους τρομοκράτες όταν ξεκίνησε η επίθεση.

"Βρισκόμουν όρθιος", ανέφερε, μπροστά από την κονσόλα του ήχου, "και μπορούσα να δω τον ένοπλο και κοιτούσε ακριβώς εμένα και με πυροβόλησε, αλλά αστόχησε".

Πρόσθεσε ότι οι σφαίρες χτύπησαν την κονσόλα του και πως "κουμπιά πέταξαν παντού". Αμέσως έπεσε στο έδαφος και περίμενε μαζί με άλλους να σταματήσουν οι πυροβολισμοί.

Όπως τόνισε, ο δράστης "έμεινε εκεί και συνέχισε να πυροβολεί και να πυροβολεί και να απλώς να φωνάζει με όλη του τη δύναμη Αλάχου Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο μέγιστος)".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ