FOCUS

Ζωή στο τσίρκο: Χαοτική αλλά δεν θα την άλλαζα με τίποτα

Ζωή στο τσίρκο: Χαοτική αλλά δεν θα την άλλαζα με τίποτα

Οι περισσότεροι ως παιδιά ζηλεύαμε τη ζωή του τσίρκου. Μια ζωή κάτω από μεγάλους προβολείς, γεμάτη λάμψη, μαγικά κόλπα, ακροβατικά νούμερα, κοστούμια και άλλα πολλά. Και αν οι γονείς σου ήταν ήδη κομμάτι αυτής της οικογένειας… μαζί με τους θείους σου, τους παππούδες σου… ακόμα και οι προ-παππούδες σου είχαν ζήσει την εκκεντρική ζωή των καλλιτεχνών του τσίρκου;  

Η Ιταλίδα Denise Sforzi, 60 ετών, μας περιγράφει την καθημερινότητά της κάτω από την μεγάλη ριγέ σκηνή στην οποία δίνει καθημερινά παραστάσεις. Η ίδια και η οικογένειά της είναι έξι γενιές σε αυτό το επάγγελμα και όπως τονίζει είναι μια ζωή που δε θα άλλαζε με τίποτα.

Όταν είχαμε ζώα στο τσίρκο, ένιωθα ότι βρισκόμουν σε ταινία του Disney…άκουγα τους ελέφαντες, θαύμαζα τα χρώματα των εξωτικών παπαγάλων, ήταν μαγεία!

Την ίδια ζωή μοιράζεται με την Denise και ο Κολομβιανός Victorr Robayo, 29 ετών, ο οποίος κατέχει και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως οδηγός μοτοσικλέτας στον «Γύρο του Θανάτου». Ο νεαρός αναβάτης μας αφηγείται τη φυσιολογική ζωή που είχε πριν το τσίρκο με την οικογένειά του και ότι έμεναν μόνιμα σε ένα μέρος…. Κάτι που πλέον για τον ίδιο φαντάζει αδιάφορο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, το κρύο νερό, η έλλειψη ασφάλειας είναι μόνο μερικά από τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας ζωής… κάτι όμως που δεν επηρεάζει το όνειρο που είχαν σαν παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ