FOCUS

Κουντουρά: Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διακοπές για όλους τους προϋπολογισμούς

Κουντουρά: Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διακοπές για όλους τους προϋπολογισμούς

Την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνάντησε το CNN Greece στην Κρήτη, στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ξενοδοχείου του Ομίλου της Thomas Cook.

Η κ. Κουντουρά, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως τα τρία τελευταία χρόνια ο στόχος που έμελλε να επιτευχθεί ήταν 365 ημέρες Τουρισμός. Η επιμήκυνση της θερινής περιόδου, η αύξηση της χειμερινής και η προώθηση νέων τουριστικών προορισμών ήταν μερικοί μόνο από τους στόχους που τέθηκαν.

Δείτε στο βίντεο τι σχολίασε η κ. Κουντουρά σχετικά:

Στο μεταξύ, η υπουργός Τουρισμού, υπογράμμισε επίσης πως το 2017 «έκλεισε» με 30.500.000 τουρίστες. Το ίδιο ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για το 2018, από τη στιγμή που ήδη το α’ τρίμηνο του 2018 κατέγραψε αύξηση 14% στην άφιξη τουριστών. Πόσο έτοιμοι είναι, όμως, οι ξενοδόχοι αλλά και οι ιδιοκτήτες μικρότερων καταλυμάτων να υποδεχτούν όλο αυτό τον όγκο τουριστών;

Δείτε τι απάντησε σχετικά η υπουργός Τουρισμού:

Τέλος, η κ. Κουντουρά σημείωσε πως η Ελλάδα είναι ένας προορισμός και για τους ίδιους τους Έλληνες, αλλά υπό προϋποθέσεις. Η ίδια απάντησε πως «υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές προσβάσιμες για όλους» στην ερώτησή μας, αν υπάρχουν νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη που φέρονται ως τα πλέον «απαγορευτικά» για τους Έλληνες.

Δείτε την εκτενή της απάντηση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ