FOCUS

Ρωμανός Ροδόπουλος: 58 προγράμματα σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ρωμανός Ροδόπουλος: 58 προγράμματα σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

“Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο και το μοναδικό που είναι μέλος διεθνούς δικτύου Πανεπιστημίων, συγκεκριμένα του Compostela group of Universities” θα πει στο CNN Greece ο κ. Ρωμανός Ροδόπουλος, σύμβουλος διοίκησης του Κολλεγίου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει τέσσερις εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και έχει 10 ακαδημαϊκές σχολές προσφέροντας 58 αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Όπως αναφέρει ο κ. Ροδόπουλος, «ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζει η σχολή του Τουρισμού, η πρώτη ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή της Ελλάδος καθώς και η σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών. Στις εξελίξεις της φετινής χρονιάς ξεχωρίζει η ίδρυση της Ναυτικής ακαδημίας σε συνεργασία με το Solent University του Σαουθάμπτον μιας από τις κορυφαίες ναυτικές ακαδημίες του κόσμου.»

Όπως λέει ο κ. Ροδόπουλος στο CNN Greece: «επιλέχθηκε αυτή τη συνεργασία, διότι το Solent εδώ και 70 χρόνια προσφέρει πλήρη γκάμα ναυτικών σπουδών, περιλαμβάνοντας σπουδές για αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, αξιωματικούς σε γιοτ και σουπεργιότ καθώς και μπάτσελορ και Μάστερ στα ναυτιλιακά.»

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει πιστοποιηθεί από πολλούς οργανισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού και βάσει επίσημων στατιστικών αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο Βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Αναφορικά με το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης τέλος, ο κ. Ροδόπουλος είπε ότι: «στο πλαίσιο της σύνδεσης των φοιτητών με την αγορά εργασίας, γίνονται κάθε χρόνο ημέρες καριέρας. Το 2018 υπήρξε παρουσία από 44 εταιρίες με εκπρόσωπους των οποίων οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την αγορά εργασίας να μάθουν τις ανάγκες της και να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους.»
Συμπληρωματικά με τις ημέρες καριέρας το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει καθιερώσει το θεσμό Developing U, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη επαγγελματικών ικανοτήτων και τη δικτύωση των σπουδαστών με κορυφαία στελέχη της αγοράς.