FOCUS

Ντένης Πλέσσας: H πολεμική αεροπορία της Ελλάδας ήθελε την αναβάθμιση των F-16 εδώ και μια δεκαετία

Ντένης Πλέσσας: H πολεμική αεροπορία της Ελλάδας ήθελε την αναβάθμιση των F-16 εδώ και μια δεκαετία

«H Lockheed Martin δεν εμπλέκεται σε διακρατικές συμφωνίες για τις πωλήσεις F-35 από την αμερικανική κυβέρνηση», λέει στο CNN Greece o αντιπρόεδρος επιχειρηματικών πρωτοβουλιών της εταιρίας για Ευρώπη, Αφρική και Μ. Ανατολή, κ. Ντένης Πλέσσας.

Lochheed Martin και ΕΑΒ έχουν στρατηγική συνεργασία, αναφέρει ο κ. Πλέσσας καθώς όπως τονίζει στην ΕΑΒ κατασκευάζεται το 70% της ατράκτου του C-130 και συναρμολογείται το 30% του F-16 και ανακατασκευάζονται τα αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.

«Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε να εγκαθιστούμε στα F-16 τις νέες συσκευές, αυτές που θα δημιουργήσουν το F-16 V μέσω του προγράμματος αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας. Η σχέση μας με την ΕΑΒ είναι πολυδιάστατη και αφορά εκτός από την ΕΑΒ και μια πλειάδα άλλων ελληνικών επιχειρήσεων» τονίζει ο κ. Πλέσσας.

Όσο για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 τέλος, ο κ. Πλέσσας είπε ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία το ήθελε εδώ και μία δεκαετία και η διαδικασία αυτή «θα δώσει στην ΕΑΒ και σε άλλες ελληνικές εταιρίες πολλές εκατοντάδες ανθρωποέτη για πολλά χρόνια».

H Lockheed Martin συμμετέχει φέτος στην 83η ΔΕΘ και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τον εξομοιωτή του F-35.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ