FOCUS

Έλενα Κουντουρά: Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων άνω του 100% από Κίνα και Ινδία

Έλενα Κουντουρά: Αύξηση των αεροπορικών αφίξεων άνω του 100% από Κίνα και Ινδία

Στο περιθώριο της 8ης Διεθνούς Συνάντησης του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ) για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού», που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, το CNN Greece συνομίλησε με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και της διοργανώτριας χώρας.

Η κ. Κουντουρά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τις πετυχημένες πολιτικές της Ελλάδας που δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, την τετραετία 2015-2018, ενώ σύμφωνα με όσα υπογράμμισε, η διεθνής τουριστική κίνηση το επτάμηνο Ιανουάριου-Ιουλίου 2018, για πρώτη φορά άγγιξε τα 15 εκατ. επισκέπτες (αύξηση 14,6%).

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του στρατηγικού ανοίγματος που πραγματοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού στις τουριστικές αγορές της Κίνας και της Ινδίας, καθώς το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018 καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων 113% από την Κίνα και 108% από την Ινδία, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ