Έκθεση φωτογραφίας: Ναζιστική κατοχή και Μάτι με συνδετικό κρίκο το στοιχείο της απώλειας
Η περίοδος της ναζιστικής κατοχής ζωντανεύει για τις επόμενες ημέρες μέσα από την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μία εικόνα χίλιες λέξεις» στη δημοτική πινακοθήκη του Πειραιά.
Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», με αφορμή την 74η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά, παρουσιάζει φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη σκοτεινή περίοδο της κατοχής κυρίως στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.
Πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση μνήμης η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όλων των γενεών. Στόχο της είναι να φωτίσει την σκοτεινή εκείνη περίοδο και να αποτίσει τον δέοντα φόρο τιμής στα θύματα των γερμανικών θηριωδιών, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.
Παράλληλα, πραγματοποιείται ξεχωριστό αφιέρωμα για το Ολοκαύτωμα στο Μάτι με τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ... ξαναγεννιέμαι».
Tα έσοδα από τις φωτογραφίες του αφιερώματος θα δοθούν στις πληγείσες οικογένειες στο Μάτι. Όπως είπε στο CNN Greece η κυρία Γλυκερία Γουρνοπάνου, πρόεδρος της της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», ο συνδετικός κρίκος των δύο εκθέσεων είναι το στοιχείο της απώλειας και της υπέρβασής της για ένα καλύτερο μέλλον.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2018.
Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στα ΕΠΑΛ
10:15
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ στα ΕΠΑΛ
10:13
ΗΠΑ: Βετεράνος κράτησε ομήρους για 15 ώρες μέσα σε τράπεζα στην Καλιφόρνια - «Τους φόρεσε εκρηκτικά»
10:10
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών στα ΕΠΑΛ
10:10