FOCUS

Είκοσι απαντήσεις για 120 δόσεις, νέο νόμο Κατσέλη και χρέη σε ταμεία

Είκοσι απαντήσεις για 120 δόσεις, νέο νόμο Κατσέλη και χρέη σε ταμεία

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για όλες τις διαδικασίες ρύθμισης χρεών - αυτές που ισχύουν και αυτές που ετοιμάζονται - έδωσε στο CNN Greece ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο κ. Κουρμούσης επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν διεκπεραιωθεί πάνω από 1.600 αιτήσεις για τον εξωδικαστικό και πλέον το σύστημα έχει πλήρως μηχανογραφηθεί με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι χρόνοι για την έγκριση των ρυθμίσεων.

Ο κ. Κουρμούσης απαντά στο τι γίνεται με τα παλιότερα, ήδη ρυθμισμένα χρέη, την πιθανότητα ένας οφειλέτης να αντιμετωπίζει πλειστηριασμό και αποκαλύπτει ότι σύντομα θα υπάρξει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης οφειλετών.

Αναφορικά με τον νόμο που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, ο κ. Κουρμούσης δίνει μια πρόγευση για το τι θα περιλαμβάνει και ποιοι θα είναι οι στόχοι του καθώς και τι θα προβλέπει για κάποιες ειδικές περιπτώσεις οφειλετών και ανέργων.

Τέλος, μιλά για την νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία που θα δώσει μια ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη γιατί έχουν χρέη και σε όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ