FOCUS

Ένα κινητό πλυντήριο ρούχων για άστεγους

Ένα κινητό πλυντήριο ρούχων για άστεγους

«Η καθαριότητα οδηγεί στην αξιοπρέπεια και αυτή με τη σειρά της σε νέες ευκαιρίες». Με αυτό το σύνθημα μια ομάδα ανθρώπων με ένα βανάκι το οποίο έχουν μετατρέψει σε κινητό πλυντήριο ρούχων , γυρίζει εδώ και καιρό στην Αθήνα και στον Πειραιά και πλένει τα ρούχα αστέγων, προσφύγων και άπορων συμπολιτών μας που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα στο σπίτι τους.

Με την οικονομική υποστήριξη εταιριών μέσα από προγράμματα κοινωνικής ευθύνης η Ithaka εξόπλισε ένα βανάκι με δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια και καθημερινά πλην Σαββάτου γυρίζει στην Αθήνα σε συγκεκριμένα σημεία όπου άστεγοι αλλά και άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, δηλαδή άνθρωποι που δεν έχουν ρεύμα ή νερό, μετανάστες και πρόσφυγες, πηγαίνουν για να πλύνουν τα ρούχα τους.

Η ομάδα της Ithaca απαρτίζεται από εργαζόμενους αλλά και εθελοντές. Για τους εργαζόμενους μάλιστα η ομάδα προσλαμβάνει ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες δίνοντας του δουλειά για ένα χρόνο ώστε να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους οικονομικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Κάθε εβδομάδα η Ithaca εξυπηρετεί περίπου 150 ανθρώπους παραδίδοντας περίπου 500 κιλά καθαρά ρούχα. Η ομάδα αυτή την εποχή εξετάζει το ενδεχόμενο να προφέρει την υπηρεσία και στη Θεσσαλονίκη

Όπως λέει στο CNN Greece η υπεύθυνη της Ithaca Δήμητρα Κουντουριώτη το κινητό πλυντήριο λειτουργεί με σταθερό ωράριο το οποίο είναι γνωστό στους ωφελούμενους ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν και αυτοί το χρόνο τους και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε σημείου εξυπηρέτησης.


Τα σημεία που βρίσκεται το κινητό πλυντήριο ιο είναι: Κάθε Δευτέρα στον πεζόδρομο Δημοσθένους στον Πειραιά 14.00-18.00, κάθε Τρίτη στην Πλατεία Κουμουνδούρου 12:00 – 16:00, Κάθε Τετάρτη στη Στέγη ΣυνΑθηνά απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά 16:00 – 22:00, Κάθε Πέμπτη στο Communitism (Κεραμεικού 28) 13:00 – 18:00, Κάθε Παρασκευή στο Κοινωνικό Συσσίτιο (Αλικαρνασσού 49) 13:00 – 17:00, Κάθε Κυριακή στη Στέγη ΣυνΑθηνά 16:00 – 22:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ