FOCUS

Φωτογραφίζοντας τον Τραμπ: Το «κλικ» της χρονιάς

Φωτογραφίζοντας τον Τραμπ: Το «κλικ» της χρονιάς
AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αυτή την εποχή ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα πρόσωπα στον κόσμο. Δεκάδες φωτογράφοι στριμώχνονται κάθε μέρα για ένα «κλικ» του Αμερικανού Προέδρου. Ο Πάμπλο Μαρτίνεζ Μονσιβέις είναι ένας από αυτούς. Και κατάφερε να «πιάσει» το τέλειο κάδρο: Τον κόσμο να καθρεφτίζεται στα μάτια του…

«Είναι μια καταπληκτική εποχή για να τραβάς φωτογραφίες στο Λευκό Οίκο. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα και τα έχεις κάνει όλα, σου κάθεται μια τέτοια λήψη», λέει ο φωτογράφος που είναι επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Associated Press στην Ουάσιγκτον. Είναι φωτορεπόρτερ για πάνω από 25 χρόνια, τα 20 από αυτά στο ΑΡ.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε μια μέρα σαν όλες τις άλλες στο Λευκό Οίκο. Φωτογράφοι και δημοσιογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι στον κήπο και περίμεναν να φύγει ο Τραμπ, που πλέον έχουν μάθει ότι πάντα σταματάει για να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις. Ο Μονσιβέις το έχει κάνει αυτό αμέτρητες φορές, είναι η δουλειά του και ο ίδιος καλύπτει το Λευκό Οίκο από τότε που ήταν Πρόεδρος ο Κλίντον. Όταν τράβηξε τη φωτογραφία στεκόταν κόντρα στον ήλιο και ο Τραμπ κουνιόταν μπρος-πίσω, απαντώντας σε ερωτήσεις. Ο φωτογράφος αμφέβαλε εάν θα μπορούσε να βγάλει έστω και μια καλή λήψη, έως ότου είδε μέσα από το κλείστρο τα πάντα να καθρεφτίζονται στα μάτια του Αμερικανού Προέδρου.

AP 19100519946136
AP 19100732526945

(AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Ο ίδιος λέει ότι η Προεδρία του Τραμπ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του είδους που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα στην καριέρα του: «Πρέπει να είσαι διαρκώς έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει», λέει για τον Τραμπ. «Τα τελευταία δύο χρόνια έχω πει τα περισσότερα «δεν πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό» που έχω πει στην καριέρα μου», καταλήγει.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε με μια Canon EOS-1D X Mark II, φακό 100-400, στα 400mm, ISO: 500, διάφραγμα στα 5.6 και κλείστρο 1/800.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ