FOCUS

Η απίστευτη ζωή της Μάργκαρετ Τριντό: Ο διπολισμός, τα ναρκωτικά και τα άγρια ‘70s

Η απίστευτη ζωή της Μάργκαρετ Τριντό: Ο διπολισμός, τα ναρκωτικά και τα άγρια ‘70s
AP Photo

Δεν υπάρχουν παγκοσμίως πολλές γυναίκες που να υπήρξαν σύζυγοι και μητέρες Πρωθυπουργών. Η 71χρονη σήμερα, Μάργκαρετ Τριντό, υπήρξε σύζυγος του Πιέρ Τριντό και είναι μητέρα του Τζάστιν Τριντό, αλλά η σχέση της με τον τέως και το νυν Πρωθυπουργό του Καναδά είναι το λιγότερο εντυπωσιακό στοιχείο στη ζωή της. 

Της ζωής, την οποία διηγείται από σκηνής αυτή την εποχή σε ένα θεατρικό έργο.

Ο τρόπος που περιγράφει η ίδια αυτή τη ζωή είναι χαρακτηριστικός του διπολισμού από τον οποίο πάσχει: «Είχα μια πολύ λαμπερή ζωή. Είχα μια πολύ στενάχωρη ζωή», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της. Και το δεύτερο σκέλος είναι αυτό που ξεδιπλώνει η Τριντό επί σκηνής, με το μονόπρακτό της, το οποίο είναι μια κωμωδία με γερές δόσεις δράματος.

Το έργο που ανεβάζει διαρκεί τέσσερις ώρες και λέγεται «Μια κάποια γυναίκα μιας κάποιας ηλικίας». Σε αυτό, η Μάργκαρετ εξιστορεί το γάμο της με τον Τριντό, αλλά και τα χρόνια στα οποία έζησε με το διπολισμό πριν γίνει η διάγνωση.

AP 165781458622

@Arthur Mola/Invision/AP

«Έπρεπε να επανεφεύρω τον εαυτό μου. Η αστυνομία με πήγε δεμένη στο νοσοκομείο επειδή ήμουν τόσο άρρωστη και δεν το ήξερα», λέει. Κι αυτός είναι ο λόγος που ανεβάζει το έργο: Ελπίζει ότι θα βοηθήσει να φύγει το «στίγμα» που υπάρχει γύρω από τις ψυχικές ασθένειες και χρησιμοποιεί την προσωπική της ιστορία ως παράδειγμα. Ένα κομμάτι του έργου, μάλιστα, δίνει πέντε λόγους γιατί «το να είσαι έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική και το να είσαι σύζυγος Πρωθυπουργού, είναι το ίδιο πράγμα»: Πρωτόκολλα, παρακολουθήσεις και η ζωή σε ένα σπίτι που δεν είναι το δικό σου, είναι μερικοί από αυτούς.

Η Μάργκαρετ Τριντό δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, όχι με τη στενή έννοια. Παραδέχεται, όμως, ότι είναι «κάπως» να είσαι η σύζυγος του 15ου Πρωθυπουργού του Καναδά και μητέρα του 23ου

«Ότι κι αν κάνεις, ένα τρίτο των ανθρώπων θα σε αγαπήσουν, ένα άλλο τρίτο θα σε μισήσουν και οι υπόλοιποι απλώς δεν ενδιαφέρονται. Οπότε κάνε αυτό που θέλεις. Και πιστεύω ότι ο Τζάστιν κάνει ακριβώς αυτό», λέει.

«Ο Μικ Τζάγκερ ήταν ένας κομψός μαλάκας»

Ο μονόλογος της Τριντό επί σκηνής πηδάει από τη μια δεκαετία στην άλλη και ξαφνικά κάνει αναφορές στους διάσημους ανθρώπους με τους οποίους συναναστράφηκε στη ζωή της. «Ο Μικ Τζάγκερ ήταν ένας κομψός μαλάκας», λέει και μετά περιγράφει πώς η βασίλισσα Ελισάβετ την κράτησε κάποτε που πήγε να πέσει κατά τη διάρκεια μιας υπόκλισης.

Screen Shot 2019 09 25 at 09.32.50

«Αφήστε τον (σ.σ. αναφέρεται στον Πιέρ Τριντό) να παίζει τον Πρόεδρο. Εγώ θέλω να διασκεδάσω», είναι ο τίτλος της συνέντευξής της, την εποχή που έκανε πολύ στενή παρέα με τους Rolling Stones (@Instagram)

Μετά χαμηλώνει τη φωνή της, μιμείται τον Πιέρ Τριντό και αμέσως μετά λέει ότι κάποτε είχε ερωτευθεί τον Τεντ Κένεντι. Και μετά, επιστρέφει και πάλι στην ψυχιατρική κλινική. Οι περιγραφές της μπορεί να σοκάρουν πολλούς στο κοινό της, αλλά δεν απέχουν πολύ από το rollercoaster που υπήρξε η ζωή της.

«Κάποιοι από σας μάλλον είστε εδώ επειδή έχετε ακουστά το γιο μου», λέει στην αρχή της παράστασης. Ο Τζάστιν Τριντό δεν έχει πάει στην παράσταση, αλλά η φωτογραφία του είναι μέρος του σκηνικού. Όπως και πολλές ακόμα οικογενειακές φωτογραφίες, οι οποίες εναλλάσσονται σε μια γιγαντο-οθόνη.

Screen Shot 2019 09 28 at 14.35.57

@Instagram

Αναφέρεται αρκετά στα παιδιά της, με διάφορους τρόπους. Όπως για παράδειγμα όταν μιλάει για τη θρησκευτική της πίστη. Η οποία, όπως λέει, έσβησε μετά από δύο συναντήσεις, μια με τον πάπα στη Ρώμη και μια με το Δαλάι Λάμα.

Ο πρώτος της είπε ότι «είναι ευλογημένη που έγινε μητέρα» και ο δεύτερος την αποκάλεσε «μητέρα του κόσμου».

«Δύο ηγέτες παγκόσμιων θρησκειών μού μίλησαν σαν να είμαι σημαντική μόνο επειδή είμαι μητέρα. Το βρήκα υπερβολικό. Δεν είναι ότι γέννησα ένα παιδί στις 25 Δεκεμβρίου το οποίο θα γινόταν ο μεσσίας», λέει. Είναι γνωστό, βέβαια ότι ο Τζάστιν γεννήθηκε ακριβώς αυτή την ημερομηνία

AP 760903043

Με τον πάπα Παύλο τον 6ο, στη Ρώμη. @AP Photo

Το κοινό της την παρακολουθεί ευλαβικά, όταν αρχίζουν οι διηγήσεις για τα «άγρια» 70s: Πόσοι μπορούν να διηγηθούν πώς μια μονοήμερη εκδρομή στο Μόντρεαλ κατέληξε σε ένα τετραήμερο στο Παρίσι και μετά σε διακοπές στην Κρήτη; «Η ζωή μου έχει υπάρξει ακραία», λέει. «Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τις δικές μου εμπειρίες, αλλά τα πράγματα που με άλλαξαν στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στον καθέναν».

Τα περισσότερα από αυτά που συνέβησαν στη ζωή της Τριντό, όμως, δεν θα μπορούσαν να συμβούν στον καθέναν… Και βέβαια δεν χωράνε σε μια παράσταση τεσσάρων ωρών.

Η βασίλισσα της ανευθυνότητας και του μποέμ

Το 1979, ο Ράιαν Ο' Νίλ ήταν ο απόλυτος καρδιοκατακτητής της εποχής, το αγαπημένο «κακό» παιδί του Χόλιγουντ και είχε ήδη κάψει τις καρδιές της Ούρσουλα Άντρες, της Μπιάνκα Τζάγκερ και δύο συζύγων του. Και θα έκανε το ίδιο και με τη Μάργκαρετ Τριντό. Η Τριντό είπε αργότερα ότι το ειδύλλιό τους ήταν ένας από τα «συντομότερα, πιο ενθουσιώδη και απίστευτα πράγματα» που είχε κάνει στη ζωή της. Ο 38χρονος Ο' Νιλ ήταν «ρηχός» και εκπροσωπούσε «όλα τα κακά του τρόπου ζωής μου», όπως είπε.

Screen Shot 2019 09 25 at 09.33.50

Όταν ο Ο Νιλ αρνήθηκε να τη δεχτεί, πήδηξε το μαντρότοιχο του σπιτιού του. (@Instagram)

Η ίδια η Μάγκι -όπως τη λένε οι φίλοι της- ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 πιο διάσημη από τον Ο' Νιλ. Η γυναίκα που άφησε τον Πρωθυπουργό του Καναδά και τους τρεις γιους τους για να ζήσει μια ζωή γεμάτη λάμψη και ηδονισμό, που ξεδιπλωνόταν κάθε μέρα στις σελίδες όλων των διεθνών tabloids.

Είχε γνωρίσει τον Ο' Νιλ στο Studio 54, όπου σύχναζε. Μια φωτογραφία της, να βγάζει τα παπούτσια της χορεύοντας στην πίστα του κλαμπ το 1979, τη βραδιά που ο σύζυγός της έχασε τις εκλογές, δημοσιεύθηκε σ’ όλα τα έντυπα της γης: Ήταν και επίσημα η βασίλισσα της ανευθυνότητας και της χρυσής εποχής του ανέμελου τρόπου ζωής, εκεί όπου όλα επιτρέπονται. Αν μπορείς να τα κάνεις...

Screen Shot 2019 09 25 at 09.33.19

Με το Μάικλ μωρό, στην Κούβα. Η στενή της φιλία με το Φιντέλ Κάστρο συζητήθηκε πολύ -δεδομένου του ιστορικού της- αλλά ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι οι δύο τους σχετίστηκαν ερωτικά. (@Instagram)

Το ειδύλλιο με τον Ο' Νιλ τελείωσε άδοξα αλλά εντυπωσιακά όταν πήγε μια μέρα στη βίλα του για να τον δει και της είπαν στην είσοδο ότι δεν μπορεί να μπει, επειδή ήταν μέσα ο γιος του. Η Μάγκι δεν τα σήκωνε αυτά: Πήδηξε από το μαντρότοιχο του σπιτιού και όταν ο ηθοποιός την είδε μπροστά του, εντυπωσιάστηκε μεν, την έδιωξε δε… Τότε εκείνη είπε στον οδηγό της να σταματήσει σε ένα κινέζικο εστιατόριο, πήρε φαγητό και πήγε και το πέταξε σε μια αφίσα της τελευταίας ταινίας του Ο' Νιλ, στη Sunset Boulevard.

«Κοιτάς πίσω και λες ‘Μα, πώς μπόρεσα να το κάνω αυτό;’ Κι όμως ξέρεις ότι ήσουν παγιδευμένος στην ψυχική σου αρρώστια», είπε χρόνια μετά για το περιστατικό.

AP 7801170239

Μια ακόμη βραδιά στο Studio 54... (@AP Photo/Richard Drew)

Αυτή είναι μια από τις ιστορίες που δεν λέει στην παράστασή της. Λέει, όμως άλλες, εξίσου σοκαριστικές. Για κάποιους οι αφηγήσεις της είναι μια αυθεντική προσπάθεια να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού στα ζητήματα της ψυχικής υγείας. Για κάποιους άλλους είναι απλώς η απόπειρά της να δικαιολογήσει και να καλύψει τα όσα έκανε με το μανδύα της αρρώστιας.

Η ίδια δεν φαίνεται να νοιάζεται.

«Η μεγαλύτερη ντροπή στη ζωή ενός ανθρώπου είναι να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική», λέει. «Μου συνέβη. Έχασα το μυαλό μου. Όλοι μιλούσαν γι’ αυτό και γελούσαν μ’ αυτό και έκαναν πλάκα με αυτό. Και τώρα μιλάω εγώ η ίδια γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί πλέον να με κοροϊδέψει».

Η Μάργκαρετ Τριντό ζει σήμερα στο Μόντρεαλ, σε ένα ρετιρέ κοντά στο κέντρο της πόλης. Στον τοίχο υπάρχει, κορνιζαρισμένη, μια ιδιόχειρη λίστα του Τζον Λένον, με πράγματα που ήθελε να κάνει και με ημερομηνία 22 Μαΐου 1980, έξι μήνες πριν δολοφονηθεί. Ανάμεσα σε διάφορα άλλα υπάρχει και η σημείωση «το βιβλίο της Μάργκαρετ Τριντό». Αναφέρεται προφανώς στο «Πέρα από τη Λογική», το πρώτο της αυτοβιογραφικό βιβλίο, το οποίο ακολούθησαν αρκετά ακόμα.

AP 7103050196

Ο γάμος με τον Τριντό έγινε κρυφά. @AP Photo/ Fred Schiffer

Στα 22 της, η Μάγκι αποφάσισε να «συμβιβαστεί», ή και όχι. Παντρεύτηκε τον τότε 51χρονο Τριντό και βρέθηκε απροετοίμαστη για τη ζωή που θα έπρεπε να ζήσει ως η σύζυγος ενός τόσο υψηλόβαθμου πολιτικού. Κι έτσι, χωρίς πολλή σκέψη, έφυγε λίγα χρόνια και τρία παιδιά αργότερα από αυτή τη ζωή και την αντάλλαξε με την άγρια ζωή που κόντεψε να την πεθάνει.

Και με μια σειρά από ειδύλλια με όλους τους διάσημους της δεκαετίας του ’70: Τζάκ Νίκολσον, Ρον Γουντ, Τεντ Κένεντι, ο κληρονόμος της αυτοκρατορίας του Ρerrier, Μπρους Νέβινς και ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους κοκαΐνης της εποχής ήταν ανάμεσα στους δεσμούς της. Κι όμως, δεν έχασε ποτέ το βασικό στοιχείο της γοητείας της, την ικανότητά της να δείχνει -μέσα σε όλα αυτά- εύθραυστη.

Και ήταν. Αφού στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της έκρυβε απ’ όλους -και από τον εαυτό της- το πιο σκοτεινό της μυστικό, το γεγονός ότι έπασχε από βαριάς μορφής διπολική διαταραχή. Είχε απανωτά και εναλλασσόμενα επεισόδια κατάθλιψης και μανίας. Ο κόσμος έβλεπε μόνο το δεύτερο. «Το χειρότερο είναι ότι σιχαίνεσαι τον εαυτό σου, τον μισείς», λέει τώρα. «Όταν τα έκανα όλα αυτά, κανείς δεν ήρθε να μου πει ότι ήμουν τρελή. Κι όμως, ήμουν πέρα από τη λογική. Δεν σκεφτόμουν καθαρά. Αυτή είναι η ουσία της ψυχικής αρρώστιας: δεν έχεις πρόσβαση στο λογικό κομμάτι του μυαλού σου».

AP 7707190406

Με τον κληρονόμο της αυτοκρατορίας του Ρerrier, Μπρους Νέβινς, με τον οποίο κυκλοφορούσε ανοιχτά παρότι ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Τριντό. (@AP Photo)

Ναρκωτικά, κατάθλιψη και η ανθρωποφαγία των ΜΜΕ

Η Μάργκαρετ Σινκλέρ ήταν μια από τις πέντε κόρες, ενός μέλους του Καναδικού Κοινοβουλίου και της συζύγου του. Η ίδια λέει ότι ως έφηβη ήταν «πολύ ενεργή σεξουαλικά, οδηγούσε ένα Σκαραβαίο του 1966, κάπνιζε μαριχουάνα, έπαιρνε μεσκαλίνη και αγαπούσε πολύ τον Κιτς».

Γνώρισε τον Τριντό σε οικογενειακές διακοπές στην Ταϊτή, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και την εντυπωσίασε το αθλητικό του παράστημα, παρά τα 29 χρόνια που τους χώριζαν. Το 1969, όταν ήταν πλέον Πρωθυπουργός, ο Τριντό τηλεφώνησε στη μητέρα της για να ζητήσει την άδεια να βγάλει τη Μάγκι για φαγητό. ο τριντό είχε τη φήμη ενός μποέμ άντρα και ο ίδιος και στο παρελθόν είχαν περάσει από το πλευρό του μερικές εντυπωσιακές γυναίκες, ανάμεσά τους και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

Οι δύο τους συνέχισαν να βγαίνουν κρυφά και το Μάρτιο του 1971 κυριολεκτικά «κλέφτηκαν» και παντρεύτηκαν ξαφνικά σε ένα εκκλησάκι στο βόρειο Βανκούβερ. Η Μάγκι είχε φτιάξει η ίδια το νυφικό της

Screen Shot 2019 09 25 at 09.32.18

@Instagram

Όμως, όπως και η Γκρέις Κέλι πριν από αυτήν, η Μάγκι βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη για τα επίσημα καθήκοντα της συζύγου ενός ηγέτη, αλλά και για τη φρενίτιδα του Τύπου με ό,τι κι αν έκανε. Το 1977, σε μια επίσημη επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, τα ΜΜΕ έκαναν πάρτι με το λάθος φόρεμα που φόρεσε και με τον πόντο που είχε τραβηχτεί στο καλσόν της. Την επόμενη μέρα οι Τριντό έπρεπε να υποδεχτούν τους Κάρτερ στην πρεσβεία του Καναδά στην Ουάσιγκτον και η Μάγκι έπαθε κρίση πανικού.

Τα περιστατικά ήταν ατελείωτα και ο Τύπος λάτρευε να τη «σταυρώνει». Όπως όταν, σε ένα άλλο επίσημο δείπνο, άρχισε να τραγουδάει έναν αυτοσχέδιο σκοπό στην Πρώτη Κυρία της Βενεζουέλας. Αυτό που δεν ήξερε κανείς, όμως, είναι ότι πριν το δείπνο, η Μάγκι είχε κάνει χρήση παραισθησιογόνων ναρκωτικών.

Τα προβλήματα, όμως, είχαν αρχίσει πολύ νωρίτερα. Η κατάθλιψη τη χτύπησε για πρώτη φορά το 1973, όταν γέννησε το δεύτερο γιο της, τον Αλεξάντερ (Σάσα).

Μετά τη γέννα «δραπέτευσε» στο Παρίσι και την Κρήτη για να αισθανθεί λίγο ελεύθερη. Επέστρεψε και αμέσως βρέθηκε σε ένα τουρνουά τένις στη Νέα Υόρκη, όπου γνώρισε τον Έντουαρντ Κένεντι, ξεκινώντας μια σειρά από αυτοκαταστροφικά ειδύλλια με άντρες πάντα διάσημους και πάντα μη-διαθέσιμους.

Screen Shot 2019 09 25 at 09.36.24

@Instagram

Οι Τριντό έκαναν και τρίτο παιδί το 1975. Η μητρότητα ήταν, παραδόξως, το ένα πολύ δυνατό σημείο της Μάγκι.

Οι τρεις γιοι της τη λάτρευαν. «Όταν έγινα πατέρας πήρα τη μαμά μου για να τη ρωτήσω ποιο είναι στο μυστικό του να είσαι ένας υπέροχος γονιός», έχει πει ο Τζάστιν Τριντό. «’Η αγάπη’, μού απάντησε. ‘Πάνω και πέρα απ’ όλα να είσαι γεμάτος αγάπη για τα παιδιά σου, ανεξάρτητα από τις συνθήκες’. Αλλά δεν χρειαζόταν να μου το πει. Μου το έδειχνε όλη της τη ζωή».

Όσο όμως η μητρότητα φαινόταν να τη συγκρατεί, όλα τα άλλα πήγαιναν μόνο προς τα κάτω. Ήθελε να ζήσει με τον Κένεντι, κάτι που δεν θα γινόταν ποτέ «Ήμουν ένα από τα φλερτ του, αλλά εγώ είχα πάθει εμμονή», λέει τώρα. O ίδιος ο Κένεντι, πάντως, διέψευσε ότι οι δύο τους είχαν ερωτική σχέση.

Το Μάρτιο του 1977 αποφάσισε να χωρίσει «δοκιμαστικά» από τον Τριντό και ακολούθησαν δύο χρόνια «χαμού», όπως τα περιγράφει σήμερα. Τα οποία ξεκίνησαν τη στιγμή που γνώρισε τους Rolling Stones.

«Δεν θα την πλησίαζα ούτε οπλισμένος»

Το βράδυ της έκτης επετείου του γάμου της με τον Τριντό, πήγε σε ένα κλαμπ στο Τορόντο να δει τους Stones. Εκεί, σηκώθηκε από το τραπέζι της και πήγε και κάθισε τα πόδια του Τζάγκερ όσο αυτός τραγουδούσε. Την επόμενη μέρα η φωτογραφία της ήταν πρωτοσέλιδη, αλλά εκείνη απλώς πήγε να ξαναδεί το ίδιο βράδυ το συγκρότημα, ενώ οι φήμες έλεγαν ότι έκανε και ένα πάρτι γι’ αυτούς σε μια σουίτα ξενοδοχείου. Λίγους μήνες αργότερα, ο Μικ Τζάγκερ έλεγε σε συνέντευξή του: «Είναι ένα πολύ άρρωστο κορίτσι και κάτι ψάχνει. Το βρήκε, αλλά όχι μαζί μου. Δεν θα την πλησίαζα ούτε οπλισμένος»… Αν κοιμήθηκε μαζί του ή όχι είναι απλώς μια λεπτομέρεια. Δεσμό, πάντως, έκανε με το Ρον Γουντ.

Όσο ο διεθνής Τύπος συνέχισε να την κατακεραυνώνει, εκείνη ήταν απλώς ένα από τα επίλεκτα μέλη της disco παρέας της Νέας Υόρκης. Εκεί γνώρισε και τον Άντι Γουόρχολ, αλλά και το φωτογράφο Ρίτσαρντ Άβεντον, στο πλευρό του οποίου προσπάθησε να γίνει και η ίδια φωτογράφος. Προσπάθησε επίσης να γίνει ηθοποιός, γενικά προσπάθησε διάφορα. Τα μόνα σταθερά πράγματα στη ζωή της εκείνη την περίοδο ήταν τα παιδιά της, τα οποία επισκεπτόταν συχνά, και το Studio 54, από το οποίο ο ιδιοκτήτης του, Στιβ Ρούμπελ φρόντιζε να μην λείπει ποτέ. Την έπαιρνε στις 12 και τη 1 το βράδυ και της έλεγε «Μάγκι, έχουμε πάρτι απόψε και θα είναι όλοι εκεί και πρέπει να έρθεις. Στέλνω το αυτοκίνητο». Κι εκείνη πήγαινε.

Screen Shot 2019 09 28 at 14.40.00

@Instagram

Γνώρισε το Τζακ Νίκολσον στο Λονδίνο όταν εκείνος γύριζε τη «Λάμψη» και έβγαινε με την Αντζέλικα Χιούστον. Αυτό δεν τους εμπόδισε να τα φτιάξουν. «Για μένα ο Νίκολσον είναι το υπόδειγμα ενός ελεύθερου ανθρώπου. Δεν έλεγε ψέματα, δεν υποσχόταν τίποτα, ήταν αυθεντικός», λέει σήμερα γι’ αυτόν.

Το καλοκαίρι του 1979 έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της: Έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Playgirl και είπε τα πάντα: Πώς έκανε έκτρωση στα 17, πώς πέρασε κάποτε 8 ώρες πάνω σε ένα δέντρο αφού είχε πάρει μεσκαλίνη και πώς τώρα ήταν ερωτευμένη με τον (μαύρο) τραγουδιστή Λου Ρόουλς. «Θέλει να με προσέχει. Και είμαι τόσο ερωτευμένη. Και θέλω να κάνω σοκολατένια μωρά μαζί του», είπε ανάμεσα σε πολλά άλλα. Και μίλησε και για την κοκαΐνη, τη γνωριμία και τη σχέση της με το μουσικό Τομ Σάλιβαν, μέλος του Factory του Άντι Γουόρχολ και έμπορο ναρκωτικών, μίλησε γενικά για πολλά και έδωσε την καλύτερη πάσα στα ΜΜΕ.

Την επόμενη μέρα ο Τύπος την εξευτέλισε. Εκείνη επέστρεψε στον Καναδά και στα παιδιά της, ελπίζοντας η απομόνωση να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν τη συνέντευξη.

Οι επόμενες δύο δεκαετίες ήταν ακόμα χειρότερες

Χώρισε από τον Τριντό, παντρεύτηκε ξανά, έναν Γερμανό επενδυτή, το Φράιντ Κέμπερ, έκανε άλλα δύο παιδιά μαζί του, έπαιρνε Πρόζακ, την συνέλαβαν με μαριχουάνα, ο Κέμπερ χρεοκόπησε κι εκείνη κατέληξε σε ψυχιατρική κλινική, όπου έμεινε για περισσότερους από δύο μήνες.

Το χειρότερο, όμως, έγινε το φθινόπωρο του 1998. Μια μέρα του Οκτωβρίου, ο γιος της Μάικλ ήρθε να την αποχαιρετήσει. Θα πήγαινε με κάποιους φίλους του για σκι. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η αστυνομία της χτύπησε την πόρτα: Έγινε ένα ατύχημα. Μια χιονοστιβάδα. Το σώμα του Μάικλ δεν βρέθηκε ποτέ.

AP 164210931674

H Μάργκαρετ και ο Πιέρ Τριντό με τα τρία τους παιδιά: Από αριστερά, ο Σάσα, ο Τζάστιν και ο Μάικλ. (@AP Photo)

Η Μάγκι παρέλυσε. Ο Πιέρ επίσης. Ήθελε να πεθάνει. Και πέθανε, δύο χρόνια αργότερα. «Κι εκεί μπήκα στην τρέλα. Η οποία είναι ένα πολύ τρομακτικό μέρος», είπε για εκείνη την περίοδο η ίδια.

Μπήκε άλλες δύο φορές στο νοσοκομείο, τη μια με ζουρλομανδύα και κάποτε ένας άλλος ασθενής την έδειξε σε έναν τρίτο και του είπε: «Βλέπεις αυτή την κυρία που κλαίει στη γωνία; Νομίζει ότι είναι η Μάργκαρετ Τριντό».

Όλα αυτά οδήγησαν και σε ένα καλό: Επιτέλους η Μάργκαρετ διαγνώστηκε με διπολισμό και έλαβε την απαραίτητη βοήθεια. Και βρήκε ξανά και ένα σκοπό ύπαρξης: Να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που παλεύουν με την κατάθλιψη και το διπολισμό. Μέσα από τη δική της ιστορία.

Όπως λέει και η ίδια: «Οι κακές επιλογές, φτιάχνουν τελικά καλές ιστορίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ