FOCUS

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Ένα μέλλον με Τεχνητή Νοημοσύνη

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Ένα μέλλον με Τεχνητή Νοημοσύνη

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μίλησε για τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι στο μέλλον σε ένα κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος των Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Ο σημαντικός Έλληνας μαθηματικός και καθηγητής του MIT, ή ο «άνθρωπος που έλυσε τον γρίφο του Τζον Νας», αποκωδικοποίησε το μέλλον απαντώντας σε 25 από τις 1204 ερωτήσεις που έστειλαν για τον σκοπό της εκδήλωσης 112 σχολεία και 12 πανεπιστημιακές σχολές.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι θεατές απόλαυσαν την πορεία του σπουδαίου αυτού επιστήμονα σε ένα ντοκιμαντέρ του Θανάση Λάλα, ενώ στο δεύτερο μέρος είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον καθηγητή του MIT να απαντά στις ερωτήσεις μαθητών και φοιτητών.

Πόσο έχει προχωρήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη; Θα καταφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη να αποκτήσει συνείδηση της ύπαρξής της; Θα μπορέσει ένας υπολογιστής να γράψει Σέξπιρ; Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσαν στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης για ακόμα μια φορά μάγεψε όσους είχαν την τύχη να είναι το βράδυ της Πέμπτης στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, αποσπώντας στο τέλος το θερμό χειροκρότημα του κοινού, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ