FOCUS

Codecasa Jet 2020: Γνωρίστε το σούπερ γιοτ που νομίζει ότι είναι αεροπλάνο

Codecasa Jet 2020: Γνωρίστε το σούπερ γιοτ που νομίζει ότι είναι αεροπλάνο
CODECASA

Ο κόσμος των σούπερ γιοτ συναντά τον κόσμο της αεροπορίας χάρη σε ένα μοναδικό στο είδος του σκάφος που συνδυάζει εναέρια και ναυτικά χαρακτηριστικά.

Το ιταλικό ναυπηγείο Codecasa αποκάλυψε τα σχέδιά του για το νέο σούπερ γιοτ του, το οποίο μοιάζει με ένα πλωτό αεροσκάφος.

Σχεδιασμένο από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Fulvio Codecasa, το Codecasa Jet 2020 έχει σχήμα αεροσκάφους και «δανείζεται» πολλά από τα στιλιστικά χαρακτηριστικά ενός εναέριου οχήματος.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο σούπεργιοτ με στρογγυλεμένα παράθυρα τύπου αεροπλάνου, μια πλώρη που μοιάζει με τη μύτη ενός αεροσκάφους και ένα εμπρόσθιο τμήμα που θυμίζει πιλοτήριο.

Χαρακτηριστικά αεροσκάφους

Η Codecasa στοχεύει να «δημιουργήσει μια νέα τάση στον κλάδο» με αυτό το σκάφος το οποίο θα φιλοξενεί ένα τεράστιο κατάστρωμα, μια πισίνα, ένα skylounge, ένα γυμναστήριο και ένα beach club με δικό του ανελκυστήρα.

Το σούπερ γιοτ θα διαθέτει κεραίες ραντάρ εγκατεστημένες μέσα σε θόλους άνθρακα «στο τυπικό ύφος των αεροπλάνων AWACS», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Codecasa, αναφερόμενη στο αερομεταφερόμενο σύστημα επιτήρησης και ελέγχου που χρησιμοποιείται συχνά για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Υπάρχει επίσης ένα ελικοδρόμιο αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει ελικόπτερα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, καθώς και μια ευρύχωρη καμπίνα πιλότου.

Ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές και η τιμή του δεν επιβεβαιώνονται αυτή τη στιγμή, η διαδικασία κατασκευής είναι πιθανό να αρχίσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Εγχείρημα σε εξέλιξη

Μόλις παραδοθεί το Codecasa Jet 2020, το ναυπηγείο ελπίζει ότι θα γίνει η ναυαρχίδα του Codecasa, το οποίο ιδρύθηκε από τον Giovanni Battista Codecasa το 1825.

Το αντισυμβατικό αυτό εγχείρημα είναι το τελευταίο σε μια σειρά πρωτοποριακών έργων υπερσύγχρονης τεχνολογίας που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες, καθώς οι σχεδιαστές και τα ναυπηγεία συνεχίζουν να επεκτείνουν τα όρια των σκαφών όσο μπορούν πιο μακριά.



Το 2019, η αρχιτέκτονας σκαφών Elena Nappi προχώρησε σε ένα υβριδικό μοντέλο σκάφους που μετατρέπεται σε υποβρύχιο, ενώ οι Lateral Naval Architects ανακοίνωσαν αναπτυξιακά σχέδια για το πρώτο σούπεργιοτ στον κόσμο που κινείται με υδρογόνο.

Επιπλέον, το ιταλικό στούντιο σχεδιασμού Officina Armare εργάζεται επί του παρόντος σε ένα μέγκα γιοτ που αντλεί έμπνευση τόσο από τα πλοία όσο και από τα διαστημόπλοια.

The superyacht that thinks it's an airplane, by Tamara Hardingham-Gill

ΔΗΜΟΦΙΛΗ