FOCUS

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: Τον Σεπτέμβριο να εμβολιαστούν τα παιδιά 12-18 ετών

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: Τον Σεπτέμβριο να εμβολιαστούν τα παιδιά 12-18 ετών
Screengrab

Σαφέστατος και χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Αντρέας Κωνσταντόπουλος, μιλώντας για τον εμβολιασμό των παιδιών«Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε τον Σεπτέμβριο να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά 12-18 ετών», δηλώνει στο CNN Greece.

Ο ίδιος εξηγεί πως εφόσον, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που έχουμε στη διάθεσή μας, τα παιδιά πράγματι μεταδίδουν τον ιό, αν και δεν νοσούν σοβαρά τα ίδια, ενώ παράλληλα, με βάση και τις χώρες που έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους, δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες από τα εμβόλια, θα πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν. Ο στόχος, άλλωστε, όπως επισημαίνει ο κύριος Κωνσταντόπουλος, δεν είναι μόνο η μη μετάδοση του ιού, αλλά και η απρόσκοπτη επιστροφή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και την κανονικότητα της ζωής τους, που έχουν τόσο ανάγκη.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ομότιμου καθηγητή Παιδιατρικής, Αντρέα Κωνσταντόπουλου στο CNN Greece:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ