FOCUS

Στίβεν Χόκινγκ: Αφιερωμένο στον μεγάλο φυσικό το σημερινό Google Doodle

Στίβεν Χόκινγκ: Αφιερωμένο στον μεγάλο φυσικό το σημερινό Google Doodle

Με ένα Doodle αφιερωμένο στην 80ή επέτειο της γέννησής του τιμά η Google τον μεγάλο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ (Stephen Hawking).

Το video που έχει διάρκεια δυόμισι λεπτά περιλαμβάνει μια αφήγηση με την φωνή του ίδιου του φυσικού που δημιουργήθηκε από υπολογιστή. Η αφήγηση εξιστορεί το έργο του αείμνηστου επιστήμονα, μεταδίδοντας ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

Τα παιδιά του Stephen Hawking ανέφεραν σχετικά με το Doodle της Google:

Θα θεωρούσε εξαιρετικά σημαντικό να μεταφερθεί το μήνυμα ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε λόγω της φυσικής του κατάστασης, δεν περιορίστηκε ποτέ ούτε η εκφραστική του δύναμη, ούτε η αποφασιστικότητα του για να επηρεάσει τον κόσμο που ζούσε. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμά του θα προσφέρει έμπνευση και ελπίδα παγκοσμίως σε όλους όσους αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942.

Ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.

Υπήρξε φανατικός υποστηρικτής της ερμηνείας πολλών κόσμων της κβαντικής μηχανικής.

Πέθανε το 2018, σε ηλικία 76 ετών, αφού έζησε με ALS (νόσο του κινητικού νευρώνα) για περισσότερο από μισό αιώνα.

Το Doodle εικονογραφήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Google, Matthew Cruickshank.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ