FOCUS

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: «Σε 42 κράτη της Αφρικής έχουμε ιεραποστολικό έργο»

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: «Σε 42 κράτη της Αφρικής έχουμε ιεραποστολικό έργο»
CNN Greece

O πατριάρχης Αλεξανδρείας σε συνέντευξή του στο CNN Greece μιλά για την παρουσία και το έργο του πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο τα τελευταία 2000 χρόνια.

Ο κ. Θεόδωρος τονίζει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αναπτύσσει ιεραποστολικό έργο στα 42 από τα 55 κράτη της Αφρικής και διαποιμαίνει συνολικά 5 εκατομμύρια πιστούς.

«Στόχος μου είναι να πηγαίνω σε ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τον χριστιανισμό. Δεν θέλω να πηγαίνω σε περιοχές που έχουν προσεγγίσει τα άλλα δόγματα, αλλά σε ανθρώπους που δεν έχουν γνωρίσουν ποτέ το Χριστό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece και προσθέτει:

«Οι άνθρωποι όταν γνωρίσουν την Ορθοδοξία καταλαβαίνουν τη γνησιότητα, καταλαβαίνουν αυτό που τους δίνουμε δεν θέλουμε ανταλλάγματα, δεν είμαστε μία εκκλησία 10 ή 20 ανθρώπων αλλά έχουμε ιστορία 2000 χρόνων».

Επισημαίνει δε, ότι οι άνθρωποι που ασπάζονται το Χριστιανισμό παραμένουν πιστοί και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει διαρροές.

Ο κ. Θεόδωρος αναφέρεται στο ταξίδι του στην Ουγκάντα, το Νοέμβριο του 2015, όπου περπάτησε περισσότερο από πέντε ώρες σε περιοχές των οποίων οι δρόμοι είχαν καταστραφεί από τις τροπικές βροχές.

Μιλά για την επαναλειτουργία των εκκλησιών έπειτα από 68 χρόνια και τη δημιουργία 3 μικρών ιατρικών κέντρων και σχολείων. Αναφερόμενος στις σχέσεις του πληθυσμού μεταξύ τους αποκαλύπτει ότι «ο αφρικάνικος φυλετισμός είναι πολύ χειρότερος από το ρατσισμό που ξέρουμε μεταξύ και μαύρων».

Παρακολουθήστε τα δύο πρώτα μέρη της συνέντευξης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο CNN Greece:

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Φοβόμαστε χτύπημα του ISIS
Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Η αγορά της Αιγύπτου είναι θετική
Έρευνα CNN Greece για τους Έλληνες της Αιγύπτου που «φυλάνε Θερμοπύλες»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ