FOCUS

Κινέζοι αντιφρονούντες καλούν τον Όλαφ Σολτς να μην επισκεφτεί το Πεκίνο

Κινέζοι αντιφρονούντες καλούν τον Όλαφ Σολτς να μην επισκεφτεί το Πεκίνο
Την ερχόμενη Παρασκευή, ο Όλαφ Σολτς, συνοδευόμενος από έναν «στρατό» Γερμανών επιχειρηματιών, θα γίνει ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέπτεται τον Σι Τζινπίνγκ μετά την πανηγυρική ανανέωση της θητείας του στην κεφαλή του ΚΚ Κίνας AP Photo/Michael Sohn, file

Να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Κίνα καλούν τον Όλαφ Σολτς 185 Κινέζοι αντιφρονούντες, καταγγέλλοντας ότι η χώρα τους «εξελίσσεται σταδιακά σε νέα δικτατορία ναζιστικού τύπου».

Απευθύνονται στον Γερμανό καγκελάριο με ανοιχτή επιστολή, στην οποία αυτοσυστήνονται ως «ομάδα Κινέζων πρώην φοιτητών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, ποιητών και διανοούμενων».

Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Λιάο Γιου, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ειρήνης των Γερμανικών Εκδοτικών Οίκων και ο Ζου Φενγκσούο, εκ των ηγετών των φοιτητικών διαδηλώσεων του 1989.

Στην επιστολή τους, οι Κινέζοι αντιφρονούντες υποστηρίζουν ότι στο πρόσφατο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος «ο αρχηγός του κράτους και ηγέτης του κόμματος Σι Τζινπίνγκ καταχράστηκε την εξουσία του Κόμματος και είναι πλέον ένας πραγματικός δικτάτορας».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για «γενοκτονία» στην Σιντζιάνγκ, το Θιβέτ και τη Νότια Μογγολία και χαρακτηρίζουν «ανόητη και σκληρή» την πολιτική του Πεκίνου για «μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού».

Διαβάστε επίσης

Ο Όλαφ Σολτς και η επένδυση στην κινεζική... κανονικότητα

Την ερχόμενη Παρασκευή, ο Όλαφ Σολτς, πρόκειται να μεταβεί στο Πεκίνο συνοδευόμενος από έναν «στρατό» Γερμανών επιχειρηματιών, του μεγέθους της Volkswagen, της BMW, της BASF, της Merck της Deutsche Bank και της Bayer, θα γίνει ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέπτεται τον Σι Τζινπίνγκ μετά την πανηγυρική ανανέωση της θητείας του ως επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ