FOCUS

Το 2022 σε εικόνες: Πόλεμοι και συγκρούσεις - Ένας πλανήτης που φλέγεται

Το 2022 σε εικόνες: Πόλεμοι και συγκρούσεις - Ένας πλανήτης που φλέγεται
13 Μαΐου 2022: Η ισραηλινή αστυνομία συγκρούεται με τους πενθούντες καθώς μεταφέρουν το φέρετρο της δολοφονημένης δημοσιογράφου του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, κατά τη διάρκεια της κηδείας της στην ανατολική Ιερουσαλήμ (AP Photo/Maya Levin)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, μπορεί να μονοπώλησε την ειδησεογραφία το 2022, όμως, δεν ήταν ο μόνος στον πλανήτη, ο οποίος απ' άκρη σ' άκρη σπαράσσεται από συγκρούσεις και ταραχές

19 Απριλίου 2022: Ένας μαχητής Ταλιμπάν φρουρεί το σημείο στο οποίο έγινε μια έκρηξη μπροστά από ένα σχολείο στην Καμπούλ. Ήταν μια από τις πολλές φονικές εκρήξεις που είχαν στόχο εκπαιδευτικά ιδρύματα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

25 Μαρτίου: Ένας άνδρας βγάζει διάφορα αντικείμενα από ένα φλεγόμενο κατάστημα μετά από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο της Ουκρανίας. (AP Photo/Felipe Dana)

11 Ιουλίου: Κόσμος συνωστίζεται στην επίσημη κατοικία του Προέδρου Gotabaya Rajapaksa στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, την επομένημέρα της εισβολής διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτησή του εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. (AP Photo/Rafiq Maqbool)

6 Απριλίου: Η Motria Oleksiienko, 99 ετών και τραυματισμένη στη ρωσική εισβολή, παρηγορείται από τη νύφη της, Tetiana Oleksiienko, σε ένα δωμάτιο χωρίς θέρμανση στο χωριό Andriivka της Ουκρανίας, καθώς συνεχίζονται σφοδρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων. (AP Photo/Vadim Ghirda)

9 Μαρτίου 2022: Ουκρανοί διασώστες και εθελοντές μεταφέρουν μια τραυματισμένη έγκυο γυναίκα από ένα μαιευτήριο που υπέστη ζημιά από αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, αλλά δεν επέζησε. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

22 Φεβρουαρίου 2022: Ένα νεαρό αγόρι τρέχει προς ένα ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών που μεταφέρει τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων, Ζαν Πιερ Λακρουά, προτού προσγειωθεί στην Μπούνια, στο ανατολικό Κονγκό (AP Photo/Moses Sawasawa)

13 Μαΐου 2022: Η ισραηλινή αστυνομία συγκρούεται με τους πενθούντες καθώς μεταφέρουν το φέρετρο της δολοφονημένης δημοσιογράφου του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, κατά τη διάρκεια της κηδείας της στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Η Abu Akleh, Παλαιστινιο-Αμερικανή ρεπόρτερ που κάλυψε τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή για περισσότερα από 25 χρόνια, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε δύο ημέρες νωρίτερα κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης. (AP Photo/Maya Levin)

9 Μαρτίου 2022: Πτώματα σωριάζονται σε ομαδικό τάφο στα περίχωρα της Μαριούπολης της Ουκρανίας, καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς τους λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

10 Μαρτίου 2022: Μια γυναίκα που φωνάζει αντικυβερνητικά συνθήματα κρατά μια ομπρέλα περικυκλωμένη από σύννεφα καπνού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, για να διαμαρτυρηθεί για τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για αναχρηματοδότηση χρέους περίπου 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. (AP Photo/Rodrigo Abd)

23 Απριλίου 2022: Η Μαχτάμπ, μια 8χρονη μαθήτρια Χαζάρα, ποζάρει στην τάξη της στο σχολείο Abdul Rahim Shaheed στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, λίγες ημέρες μετά από μια βομβιστική επίθεση στο σχολείο. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

5 Μαρτίου: Ουκρανοί στριμώχνονται κάτω από μια κατεστραμμένη γέφυρα καθώς προσπαθούν να φύγουν διασχίζοντας τον ποταμό Ιρπίν στα περίχωρα του Κιέβου. (AP Photo/Emilio Morenatti)

30 Απριλίου: Το νεκρό σώμα ενός αγνώστου άνδρα σε ένα οδόφραγμα κοντά σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στα περίχωρα του Χαρκόβου της Ουκρανίας. (AP Photo/Felipe Dana)

19 Μαΐου: Ένας τραυματισμένος διαδηλωτής κλαίει από τον πόνο αφού η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να διαλύσει μια αντικυβερνητική διαδήλωση στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Οι διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση του προέδρου Gotabaya Rajapaksa, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας στην πρόσφατη ιστορία. (AP Photo/Eranga Jayawardena)

15 Ιουνίου: Το σώμα ενός νεκρού τοξικοεξαρτημένου είναι καλυμμένο με ένα σάλι σε περιοχή που κατοικείται από χρήστες ναρκωτικών κάτω από μια γέφυρα στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Ο εθισμός στα ναρκωτικά αποτελεί εδώ και καιρό πρόβλημα στο Αφγανιστάν, τον μεγαλύτερο παραγωγό οπίου και ηρωίνης στον κόσμο. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

7 Αυγούστου: Το σώμα του Μοχάμεντ Χασούνα, ενός ανώτερου διοικητή της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ετοιμάζεται για την κηδεία του σε νοσοκομείο στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. (AP Photo/Fatima Shbair)

19 Ιανουαρίου: Μια γυναίκα κοιτάζει τα ερείπια ενός παλαιστινιακού σπιτιού που κατεδαφίστηκε από τον δήμο της Ιερουσαλήμ στη γειτονιά Sheikh Jarrah της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία έδιωξε Παλαιστίνιους κατοίκους και κατεδάφισε το κτίριο, μέρες μετά από έντονη αντιπαράθεση. (AP Photo/Mahmoud Illean)

25 Φεβρουαρίου: Η Natali Sevriukova κλαίει δίπλα στο κτίριο που ήταν το σπίτι της και καταστρέφηκε μετά από επίθεση ρουκέτας στο Κίεβο της Ουκρανίας. (AP Photo/Emilio Morenatti)

13 Ιουλίου: Ένας διαδηλωτής κάθεται στο γραφείο του πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα, Ranil Wickremesinghe, αφού εισέβαλε στο γραφείο του στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Wickremesinghe μετά την αποχώρηση του προέδρου Gotabaya Rajapaksa, ο οποίος έφυγε από τη χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης. (AP Photo/ Photo/Rafiq Maqbool)

12 Ιανουαρίου: Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επελαύνουν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας Βεδουίνων κατά της δενδροφύτευσης από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο σε αμφισβητούμενη γη κοντά στο χωριό μπεντουίν αλ-Ατράς στην έρημο Νεγκέβ του νότιου Ισραήλ. (AP Photo/Mahmoud Illean)

17 Ιουλίου: Συγγενείς και φίλοι στην κηδεία της 4χρονης Liza, η οποία σκοτώθηκε από ρωσική επίθεση μαζί με άλλους 22, στη Vinnytsia της Ουκρανίας. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

23 Ιουλίου: Παιδιά κοιμούνται στο πάτωμα ενός σχολείου που μετατράπηκε σε καταφύγιο αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Cite Soleil λόγω συγκρούσεων μεταξύ ένοπλων συμμοριών, στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής. (AP Photo/Odelyn Joseph)

31 Αυγούστου: Η Anastasia Ohrimenko, 26 ετών, παρηγορείται από συγγενείς και φίλους καθώς θρηνεί την απώλεια του συζύγου της, Yury Styglyuk, ενός Ουκρανού στρατιώτη που πέθανε στη μάχη στις 24 Αυγούστου στη Maryinka του Ντόνετσκ, κατά τη διάρκεια της κηδείας του στην Μπούτσα της Ουκρανίας. (AP Photo/Emilio Morenatti)

16 Αυγούστου: Ένα άτομο περνά μπροστά από σπίτια που υπέστησαν ζημιές από επίθεση με ρουκέτα νωρίτερα το πρωί, στο Kramatorsk, στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνέχιζαν να πλήττουν πόλεις και χωριά στην επαρχία Ντονέτκ. (AP Photo/David Goldman)

16 Μαρτίου: Ένα παιχνίδι στέκεται σε ένα ράφι σε ένα σπίτι γεμάτο με τρύπες από σφαίρες μετά από μάχη που άφησε τρεις νεκρούς στα περίχωρα του Σριναγκάρ της Ινδίας. (AP Photo/Dar Yasin)

Ινδοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν σιίτη μουσουλμάνο από το Κασμίρ επειδή συμμετείχε σε θρησκευτική πομπή κατά τη διάρκεια περιορισμών στο Σριναγκάρ, στο ελεγχόμενο από την Ινδία Κασμίρ. (AP Photo/Mukhtar Khan)

21 Σεπτεμβρίου: Ο Yurii Voitenko παίζει με το δελφίνι που ονομάζεται Δίας μέσα από ένα υποβρύχιο παράθυρο ενισχυμένο με σάκους άμμου στην πισίνα του δελφιναριού Nemo στο Χάρκοβο της Ουκρανίας. (AP Photo/Leo Correa)

20 Νοεμβρίου: Ουκρανοί στρατιώτες χτυπούν με βολές πυροβολικού ρωσικές θέσεις κοντά στο Μπαχμούτ, στυην επαρχία Ντόνετσκ της Ουκρανίας. (AP Photo/LIBKOS)

5 Μαΐου: Ο Anton Gladun, 22 ετών, στο κρεβάτι του στο Νοσοκομείος, στο Cherkasy της Ουκρανίας. Ο Gladun, στρατιωτικός γιατρός που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή στην ανατολική Ουκρανία, έχασε και τα δύο του πόδια και το αριστερό του χέρι σε έκρηξη νάρκης στις 27 Μαρτίου. (AP Photo/Emilio Morenatti)

19 Μαΐου: Ο Anatolii Virko παίζει πιάνο έξω από ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιές μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στο χωριό Velyka Kostromka της Ουκρανίας. (AP Photo/Francisco Seco)

3 Οκτωβρίου: Ένας διαδηλωτής κουβαλά ένα κομμάτι ξύλο που μοιάζει με όπλο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ariel Henry στην περιοχή Petion-Ville του Πορτ-ο-Πρενς, στην Αϊτή. (AP Photo/Odelyn Joseph)

20 Απριλίου: Ένας θυμωμένος μουσουλμάνος κάτοικος λέει στα ΜΜΕ να φύγουν, ισχυριζόμενος ότι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, ενώ καταστήματα που ανήκουν σε μουσουλμάνους κατεδαφίζονται στη βορειοδυτική γειτονιά Τζαχανγκιρπούρι του Νέου Δελχί, μέρες μετά τη βία που συγκλόνισε την πρωτεύουσα της Ινδίας κατά τη διάρκεια ινδουιστικής θρησκευτικής πομπής. Οι αρχές με μπουλντόζες ισοπέδωσαν πολλά καταστήματα προτού το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας σταματήσει τις κατεδαφίσεις. (AP Photo/Altaf Qadri)

13 Νοεμβρίου: Τα μέλη μιας οικογένειας Ουκρανών επανενώνονται για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα, στο χωριό Tsentralne, στη νότια Ουκρανία. (AP Photo/Bernat Armangue)

1η Οκτωβρίου: Παλαιστίνιοι θρηνούν γύρω από το σώμα του Fayez Damdoum κατά τη διάρκεια της κηδείας του στο χωριό Azariyah της Δυτικής Όχθης. Η συνοριακή αστυνομία του Ισραήλ είπε ότι οι δυνάμεις της πυροβόλησαν έναν διαδηλωτή που προσπάθησε να ρίξει μια βόμβα εναντίον τους καθώς προσπαθούσαν να διαλύσουν μια διαδήλωση. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναγνώρισε τον νεκρό νεαρό ως τον 18χρονο Fayez Damdoum. (AP Photo/Mahmoud Illean

25 Σεπτεμβρίου: Ένας Ουκρανός στρατιώτης αντιδρά καθώς δέχεται ένεση κατά τη διάρκεια εκκένωσης τραυματισμένων στρατιωτών που συμμετέχουν στην αντεπίθεση, κοντά στο χωριό Shchurove που ανακαταλήφθηκε στην Ουκρανία. (AP Photo/Leo Correa)

1η Σεπτεμβρίου: Δόκιμοι εξασκούνται με μάσκες αερίων κατά τη διάρκεια μαθήματος σε ένα καταφύγιο την πρώτη μέρα του σχολικου έτους σε ένα στρατιωτικό λύκειο στο Κίεβο της Ουκρανίας. (AP Photo/Efrem Lukatsky)

6 Αυγούστου: Γιατροι φροντίζουν ένα κορίτσι που τραυματίστηκε μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Λωρίδα της Γάζας. (AP Photo/Hatem Ali)

24 Νοεμβρίου: Μια κάτοικος που τραυματίστηκε σε ρωσική επίθεση βρίσκεται σε ένα ασθενοφόρο που τη μεταφέρει σε νοσοκομείο στη Χερσώνα της Ουκρανίας. (AP Photo/Bernat Armangue)

20 Οκτωβρίου: Η Εκατερίνα κρατά ένα κερί στο παράθυρο του σπιτιού της κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος στην Borodyanka, στην περιοχή του Κιέβου, στην Ουκρανία, δύο ημέρες αφότου οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές διέκοψαν την παροχή ρεύματος και νερού σε εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς. (AP Photo/Emilio Morenatti)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ